fbpx

Så blir påskvädret i Tornedalen

Påskvädret i Tornedalen bjuder på allt från mulet till strålande sol. Foto: Anneli Sundbom

Påskhelgen bjuder på soligt och halvklart väder i Tornedalen, enligt SMHI:s prognos.

Det ska tilläggas att prognoserna kan komma att ändras, men nedanstående information är den som var tillgänglig i skrivande stund.

I Haparanda bjuder Skärtorsdagen på strålande sol och temperatur upp till tre plusgrader. Långfredagen bjuder på strålande sol under morgon och förmiddag, sedan väntas mulet med eventuell nederbörd och upp till två plusgrader. Påskafton väntas bjuda på halvklart väder med temperatur upp till tre plusgrad. Under påskdagen väntas strålande sol och temperaturer upp till nio plusgrader.

I Övertorneå väntas Skärtorsdagen bli solig med temperaturer upp mot sex plusgrader under dagen. Under långfredagen kikar solen fram under morgonen och förmiddagen, och efter lunch spås det bli mulet med temperaturer upp till fem plusgrader. Påskafton väntas bli halvklar till mulen med temperaturer upp till sju plusgrader, medan påskdagen bjuder på strålande sol och temperaturer upp till fem plusgrader.

Vidare norrut till Pajala väntas strålande sol och temperaturer upp till sex plusgrader under Skärtorsdagen. Långfredagen väntas bli mulen med enstaka solchanser på förmiddagen och temperaturer upp till sex plusgrader. Påskafton bjuder på halvklart till mulet väder med upp till fem plusgrader, och påskdagen ser ut att bjuda på strålande sol och temperatur upp till åtta plusgrader.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka