fbpx

Så blir påskvädret i Tornedalen

Påskvädret i Tornedalen bjuder på allt från mulet till strålande sol. Foto: Anneli Sundbom

Påskhelgen bjuder på soligt och halvklart väder i Tornedalen, enligt SMHI:s prognos.

Det ska tilläggas att prognoserna kan komma att ändras, men nedanstående information är den som var tillgänglig i skrivande stund.

I Haparanda bjuder Skärtorsdagen på strålande sol och temperatur upp till tre plusgrader. Långfredagen bjuder på strålande sol under morgon och förmiddag, sedan väntas mulet med eventuell nederbörd och upp till två plusgrader. Påskafton väntas bjuda på halvklart väder med temperatur upp till tre plusgrad. Under påskdagen väntas strålande sol och temperaturer upp till nio plusgrader.

I Övertorneå väntas Skärtorsdagen bli solig med temperaturer upp mot sex plusgrader under dagen. Under långfredagen kikar solen fram under morgonen och förmiddagen, och efter lunch spås det bli mulet med temperaturer upp till fem plusgrader. Påskafton väntas bli halvklar till mulen med temperaturer upp till sju plusgrader, medan påskdagen bjuder på strålande sol och temperaturer upp till fem plusgrader.

Vidare norrut till Pajala väntas strålande sol och temperaturer upp till sex plusgrader under Skärtorsdagen. Långfredagen väntas bli mulen med enstaka solchanser på förmiddagen och temperaturer upp till sex plusgrader. Påskafton bjuder på halvklart till mulet väder med upp till fem plusgrader, och påskdagen ser ut att bjuda på strålande sol och temperatur upp till åtta plusgrader.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.