Samverkar i brottsförebyggande arbete

Tullen förstärkte gränsbevakningen och kontrollerade förbipasserande bilar och tyngre transporter.  Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Tullen förstärkte gränsbevakningen och kontrollerade förbipasserande bilar och tyngre transporter.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Under veckan har polis och tullpersonal varit extra synliga i Haparanda med omnejd och insatserna handlar om ett gemensamt brottsförebyggande arbete mellan svensk polis, den svenska tullen, finska polisen samt finska tullen.

– Vi kommer att röra på oss mer synligt med personal ute i samhället, säger Kristina Lantto, kommunikatör vid polisen region Nord.

Är det här någon särskilt inriktad insats mot exempelvis vapen eller narkotika? 

– Det är inte något som jag kommer att gå in på men vi kommer att beivra alla brott som vi upptäcker, säger Kristina Lantto.

Martin Petterson , biträdande chef på gränsskyddsavdelningen KCGM (tullen), berättar för HB att tullen och polisen ofta samverkar i brottsförebyggande samhällskontroller på olika platser i Sverige. Han kommenterar senaste dagarnas insatser i Haparanda.
– Vi ägnade oss åt hederligt tull och polisarbete. Det har resulterat i vissa frihetsberövanden, det har det gjort men jag kan inte gå in på dem detaljerna idag, säger Martin Petterson.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Samverkar i brottsförebyggande arbete

  1. SD:eren som inte vet nått vad som händer i samhället. är inte lyckligt skild, inte anställningsbar. lever på samhället (socialbidrag) och därav röstar på raxi/nazi parti!! en typitsk SD:era.visst är de beklämmande!!

  2. Att förebygga brott? En helt avgörande faktor handlar om att ha ett socialt inkluderande samhälle, med ökad jämlikhet. Då behövs MER satsningar på de sociala områdena, arbetsmarknadspolitiken, utbildningar, mm mm. Då lever vi i ett starkt samhälle som tar tillvara människornas starka sidor, talanger och krafter, och leder dem till yrken-arbeten och försörjning. Därmed minskar inflödet till den kriminella världen. Allt detta kostar pengar, dvs mer skattemedel. Men den borgerliga egoismen sparkar bakut när den egna plånboken blir hotad. Och girigheten får dem att kallsvettas. Klassiska grejer.

  3. Vad gör tull och polis de övriga 51 veckor? Sitter inne och ruvar i respektive lokal på skattebetalarnas bekostnad.

  4. Härligt att se att skattepengarna går dit vart de gör nytta! Jag njuter i stora drag när jag möter en polisbil på stan.!

  5. Bra av regeringen att ge medel att Tullverket kan anställa ca 150 nya tullstjänste män och kvinnor, här och nu!

  6. Tumme upp för det proffsiga arbete ni gör för våran stad!!

    Senaste åren har varit mer oroliga än vi är vana vid med droger mm och allt det fört med sig…

    Så bra att ni agerar med gemensamma resurser och är aktivt ute i samhället.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.