fbpx

Sjunkande smittotal i länet

Spridningen av covid-19 i Norrbotten är avtagande. Förra veckan konstaterades 375 smittade jämfört med 591 vecka 22. Belastningen på slutenvården är fortsatt hög men uppges vara minskande.

75 procent av fallen på sjukhusen är på måndag morgon 14 juni yngre än 60 år. Tio personer vårdades på sjukhus under torsdagen, varav två på c-iva och två utomläns på c-iva.
I Tornedalen är smittotalen låga men befintliga. Haparanda registrerade fem smittade vecka 23, Övertorneå fyra och Pajala tre. Luleå hade flest antalet smittade i länet, 92 följt av Kiruna, 82.
Det konstateras en påtaglig minskning av dödstalen trots hög incidens sedan i februari, slutsatsen är enligt smittskyddsrapporten en mycket god effekt av vaccinationskampanjen. Vaccinationerna fortsätter enligt den takt som vaccintillgången tillåter. Till och med vecka 22 har 157.139 vaccindoser givits i Norrbotten. 57.255 ,eller 28 procent av vuxna befolkningen är färdigvaccinerade med två doser. Innan mitten på augusti uppskattas alla norrbottningar i målgruppen 18 år och uppåt, vara vaccinerade med minst en dos, och vid månadsskiftet september/oktober uppskattas alla i den aktuella målgruppen vara färdigvaccinerade.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF