fbpx

Sjunkande smittotal i länet

Spridningen av covid-19 i Norrbotten är avtagande. Förra veckan konstaterades 375 smittade jämfört med 591 vecka 22. Belastningen på slutenvården är fortsatt hög men uppges vara minskande.

75 procent av fallen på sjukhusen är på måndag morgon 14 juni yngre än 60 år. Tio personer vårdades på sjukhus under torsdagen, varav två på c-iva och två utomläns på c-iva.
I Tornedalen är smittotalen låga men befintliga. Haparanda registrerade fem smittade vecka 23, Övertorneå fyra och Pajala tre. Luleå hade flest antalet smittade i länet, 92 följt av Kiruna, 82.
Det konstateras en påtaglig minskning av dödstalen trots hög incidens sedan i februari, slutsatsen är enligt smittskyddsrapporten en mycket god effekt av vaccinationskampanjen. Vaccinationerna fortsätter enligt den takt som vaccintillgången tillåter. Till och med vecka 22 har 157.139 vaccindoser givits i Norrbotten. 57.255 ,eller 28 procent av vuxna befolkningen är färdigvaccinerade med två doser. Innan mitten på augusti uppskattas alla norrbottningar i målgruppen 18 år och uppåt, vara vaccinerade med minst en dos, och vid månadsskiftet september/oktober uppskattas alla i den aktuella målgruppen vara färdigvaccinerade.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).