Sommarens vägarbeten i Tornedalen

Snart kommer säsongen för vägarbeten att starta. Där ingår bland annat Trafikverkets projekt mötesfri väg sträckan Salmis-Haparanda.

I Sverige finns cirka 10.000 mil statliga vägar. – I sommar genomför vi åtgärder på vägar över hela landet för att få bort flaskhalsar, öka trafiksäkerheten, minska risken för akuta fel och förbättra för kollektivtrafiken, skriver Trafikverket på sin hemsida.
De vägar som kommer att vara föremål för vägarbete inom Haparanda kommun är E4 mellan Salmis och Haparanda. Vägen ska dels breddas och ändras om till en 2+1 väg. Arbetsfordon längs med sträckan kan komma att göra så att framkomligheten minskar. E4 längs med sträckan Säivis-Sangis kommer ett omfattande vägarbete med stor trafikpåverkan att äga rum. Ett körfält kommer att stängas av och trafikflödet ska styras av trafikljus/lotsning. Vägarbetet kommer att ske nattetid, enligt information från Trafikverket.
Fortsättning från fjolåret
Inom Övertorneå kommun kommer vägarbeten likaså att gå av stapeln. Väg 841, Haapakylä-Kivijärvi ska förstärkas för ökad bärighet och befintliga tjälskador åtgärdas.
Den första etappen, Haapakylä–Siekasjärvi, genomfördes 2017–2018. Den andra delen, Siekasjärvi–Kiviijärvi i juni 2019 och den nu tredje och sista delen beräknas vara färdig under hösten 2020. Även en del av riksväg 99 inom Övertorneå kommun ska åtgärdas och sträckan som berörs är Juoksengi-Pello. På vägen kommer utbyte av obundna lager och beläggning att genomföras.
I hela Tornedalen
Inom Pajala kommun kommer tre vägavsnitt att ingå i sommarens vägarbeten. Det är en del av riksväg 99, Kaunisvaara-Autio. På sträckan kommer obundna lager och beläggning att bytas.
Väg 392 Kuusalaki-Sattajärvi kommer att förseglas och på sträckan Sattajärvi-Pajala, väg 392 ska utbyte av obundna lager och beläggning genomföras.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.

Ökar försäljningen trots coronakrisen

– Vi har i Tornedalen en särskild kraft och en sisu som kanske inte finns på andra håll. Jaxal är utan tvekan ett resultat av den kraften. Det säger Ida Hjort-Rova, 30 år, vd vid Jaxal AB, Övertorneås näst största industriföretag. Ett företag som rekryterar och växer mitt i coronakrisen.