fbpx

Sommarens vägarbeten i Tornedalen

Snart kommer säsongen för vägarbeten att starta. Där ingår bland annat Trafikverkets projekt mötesfri väg sträckan Salmis-Haparanda.

I Sverige finns cirka 10.000 mil statliga vägar. – I sommar genomför vi åtgärder på vägar över hela landet för att få bort flaskhalsar, öka trafiksäkerheten, minska risken för akuta fel och förbättra för kollektivtrafiken, skriver Trafikverket på sin hemsida.
De vägar som kommer att vara föremål för vägarbete inom Haparanda kommun är E4 mellan Salmis och Haparanda. Vägen ska dels breddas och ändras om till en 2+1 väg. Arbetsfordon längs med sträckan kan komma att göra så att framkomligheten minskar. E4 längs med sträckan Säivis-Sangis kommer ett omfattande vägarbete med stor trafikpåverkan att äga rum. Ett körfält kommer att stängas av och trafikflödet ska styras av trafikljus/lotsning. Vägarbetet kommer att ske nattetid, enligt information från Trafikverket.
Fortsättning från fjolåret
Inom Övertorneå kommun kommer vägarbeten likaså att gå av stapeln. Väg 841, Haapakylä-Kivijärvi ska förstärkas för ökad bärighet och befintliga tjälskador åtgärdas.
Den första etappen, Haapakylä–Siekasjärvi, genomfördes 2017–2018. Den andra delen, Siekasjärvi–Kiviijärvi i juni 2019 och den nu tredje och sista delen beräknas vara färdig under hösten 2020. Även en del av riksväg 99 inom Övertorneå kommun ska åtgärdas och sträckan som berörs är Juoksengi-Pello. På vägen kommer utbyte av obundna lager och beläggning att genomföras.
I hela Tornedalen
Inom Pajala kommun kommer tre vägavsnitt att ingå i sommarens vägarbeten. Det är en del av riksväg 99, Kaunisvaara-Autio. På sträckan kommer obundna lager och beläggning att bytas.
Väg 392 Kuusalaki-Sattajärvi kommer att förseglas och på sträckan Sattajärvi-Pajala, väg 392 ska utbyte av obundna lager och beläggning genomföras.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.