fbpx

Sommarens vägarbeten i Tornedalen

Snart kommer säsongen för vägarbeten att starta. Där ingår bland annat Trafikverkets projekt mötesfri väg sträckan Salmis-Haparanda.

I Sverige finns cirka 10.000 mil statliga vägar. – I sommar genomför vi åtgärder på vägar över hela landet för att få bort flaskhalsar, öka trafiksäkerheten, minska risken för akuta fel och förbättra för kollektivtrafiken, skriver Trafikverket på sin hemsida.
De vägar som kommer att vara föremål för vägarbete inom Haparanda kommun är E4 mellan Salmis och Haparanda. Vägen ska dels breddas och ändras om till en 2+1 väg. Arbetsfordon längs med sträckan kan komma att göra så att framkomligheten minskar. E4 längs med sträckan Säivis-Sangis kommer ett omfattande vägarbete med stor trafikpåverkan att äga rum. Ett körfält kommer att stängas av och trafikflödet ska styras av trafikljus/lotsning. Vägarbetet kommer att ske nattetid, enligt information från Trafikverket.
Fortsättning från fjolåret
Inom Övertorneå kommun kommer vägarbeten likaså att gå av stapeln. Väg 841, Haapakylä-Kivijärvi ska förstärkas för ökad bärighet och befintliga tjälskador åtgärdas.
Den första etappen, Haapakylä–Siekasjärvi, genomfördes 2017–2018. Den andra delen, Siekasjärvi–Kiviijärvi i juni 2019 och den nu tredje och sista delen beräknas vara färdig under hösten 2020. Även en del av riksväg 99 inom Övertorneå kommun ska åtgärdas och sträckan som berörs är Juoksengi-Pello. På vägen kommer utbyte av obundna lager och beläggning att genomföras.
I hela Tornedalen
Inom Pajala kommun kommer tre vägavsnitt att ingå i sommarens vägarbeten. Det är en del av riksväg 99, Kaunisvaara-Autio. På sträckan kommer obundna lager och beläggning att bytas.
Väg 392 Kuusalaki-Sattajärvi kommer att förseglas och på sträckan Sattajärvi-Pajala, väg 392 ska utbyte av obundna lager och beläggning genomföras.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.