fbpx

Stökig marknadsfredag, lite lugnare lördag

Under Pajala marknad avvisades fler än 30 personer från festområdet, fem personer omhändertogs och en anmälan gällande våldsamt motstånd upprättades. Marknaden har dock i stora drag har flutit på bra, enligt polisens sammanfattning av helgen.

Under fredagen genomfördes två trafikkontroller, vilket resulterade i att en anmälan gällande olovlig körning upprättades. På kvällen och natten uppger polisen att berusningsnivån generellt var ganska hög. Polisen omhändertog en ungdom för fylleri och överlämnades till socialtjänsten. Från festplatsen avvisades cirka 25 personer av polis och ordningsvakt. Ytterligare fem personer omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade person, LOB. En anmälan gällande våldsamt motstånd upprättades också.

Enligt polisen flöt lördagskvällen och natten på bra utan större ordningsstörningar. Ingen omhändertogs enligt LOB, men cirka tio personer avvisades av ordningsvakter.

På söndagen riktade polisen in sig på trafikkontroller. Cirka 130 förare kontrollerades utan anmärkning.

Inga exakta siffror kring besökarantalet har inte kommit än, men enligt polisen har det varit cirka 40.000–50.000 personer under hela helgen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.