fbpx

Stökig marknadsfredag, lite lugnare lördag

Under Pajala marknad avvisades fler än 30 personer från festområdet, fem personer omhändertogs och en anmälan gällande våldsamt motstånd upprättades. Marknaden har dock i stora drag har flutit på bra, enligt polisens sammanfattning av helgen.

Under fredagen genomfördes två trafikkontroller, vilket resulterade i att en anmälan gällande olovlig körning upprättades. På kvällen och natten uppger polisen att berusningsnivån generellt var ganska hög. Polisen omhändertog en ungdom för fylleri och överlämnades till socialtjänsten. Från festplatsen avvisades cirka 25 personer av polis och ordningsvakt. Ytterligare fem personer omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade person, LOB. En anmälan gällande våldsamt motstånd upprättades också.

Enligt polisen flöt lördagskvällen och natten på bra utan större ordningsstörningar. Ingen omhändertogs enligt LOB, men cirka tio personer avvisades av ordningsvakter.

På söndagen riktade polisen in sig på trafikkontroller. Cirka 130 förare kontrollerades utan anmärkning.

Inga exakta siffror kring besökarantalet har inte kommit än, men enligt polisen har det varit cirka 40.000–50.000 personer under hela helgen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.