fbpx

Stökig marknadsfredag, lite lugnare lördag

Under Pajala marknad avvisades fler än 30 personer från festområdet, fem personer omhändertogs och en anmälan gällande våldsamt motstånd upprättades. Marknaden har dock i stora drag har flutit på bra, enligt polisens sammanfattning av helgen.

Under fredagen genomfördes två trafikkontroller, vilket resulterade i att en anmälan gällande olovlig körning upprättades. På kvällen och natten uppger polisen att berusningsnivån generellt var ganska hög. Polisen omhändertog en ungdom för fylleri och överlämnades till socialtjänsten. Från festplatsen avvisades cirka 25 personer av polis och ordningsvakt. Ytterligare fem personer omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade person, LOB. En anmälan gällande våldsamt motstånd upprättades också.

Enligt polisen flöt lördagskvällen och natten på bra utan större ordningsstörningar. Ingen omhändertogs enligt LOB, men cirka tio personer avvisades av ordningsvakter.

På söndagen riktade polisen in sig på trafikkontroller. Cirka 130 förare kontrollerades utan anmärkning.

Inga exakta siffror kring besökarantalet har inte kommit än, men enligt polisen har det varit cirka 40.000–50.000 personer under hela helgen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.