fbpx

Uppdaterad: Klass 1-varnar för stora mängder regn

SMHI varnar för stora mängder regnvatten i både kust- och inlandet i Norrbottens län, något som väntas pågå till natten mot fredag.

Enligt klass 1-varningen väntas regnmängder om minst 35 mm inom loppet av tolv timmar, vilket ökar risken för stora vattensamlingar, överfyllda dagvattenledningar och översvämmade källare.

Om prognosen ändras till ett ännu kraftigare regn med 70 mm eller mer inom 24 timmar uppdateras varningen till en högre varningsklass, uppger SMHI.

 

Uppdatering 14:30: SMHI har även gått ut med en klass 1-varning om höga vattenflöden i Torne älv ned till sammanflödet av Lainio och Tärendö älvar. Orsaken uppges var de senaste dagarnas ihållande regnande.

Detta beräknas hålla i sig från torsdag fram till vecka 31. Enligt varningsdefinitionen kan mindre översvämningsproblem uppstå.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Broderade sina rötter

– Uppgiften började med att vi skulle ta fram bilder från våra rötter. Jag valde bilden där mormor och jag står på en trappa. För att få fram fler föremål och mer fakta fick jag kontakta släkten, säger Ann-Christine Haupt.

Vargen härjade bland renarna

Korju-, Tärendö- och Sattajärvi samebyar har följt en varg i spåren som skingrat renhjordar och dödat reflexmässigt. Hade Länsstyrelsen låtit samebyarna själv sköta skyddsjakten hade man redan kunnat utlysa julefrid, menar renskötaren Lasse Uusitalo måndag förmiddag.

Haparandas politiker om strandskyddet

Det ska bli lättare att få bygga strandnära i landsbygdsområden. Det föreslår regeringens utredare i sitt förslag till nya regler för strandskyddet. Ett besked som tas emot positivt av Haparandas politiker men kritiseras av Naturskyddsföreningen.