fbpx

Strömlöst i Övertorneå

PUOSTIJÄRVI: Under eftermiddagen blev hela Övertorneå kommun strömlöst.

Vid 14.30 tiden såg Bengt Aili i Puostijärvi att det brann på andra sidan sjön. Han gick över isen för att försäkra sig om att det inte var frågan om någon skoterolycka.
– Jag såg att det brann i elledningsstolparna. Troligt är att strömmen gått ber i marken i stället för att följa ledningarna och då fattade de kreosolbehandlade stolparna eld, säger Bengt Aili.
Bengt Aila gick tillbaks hem för att ringa Vattenfall om sina iakttagelser och då han återvända till hemmet hade även han det strömlöst hemma.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Broderade sina rötter

– Uppgiften började med att vi skulle ta fram bilder från våra rötter. Jag valde bilden där mormor och jag står på en trappa. För att få fram fler föremål och mer fakta fick jag kontakta släkten, säger Ann-Christine Haupt.

Vargen härjade bland renarna

Korju-, Tärendö- och Sattajärvi samebyar har följt en varg i spåren som skingrat renhjordar och dödat reflexmässigt. Hade Länsstyrelsen låtit samebyarna själv sköta skyddsjakten hade man redan kunnat utlysa julefrid, menar renskötaren Lasse Uusitalo måndag förmiddag.

Haparandas politiker om strandskyddet

Det ska bli lättare att få bygga strandnära i landsbygdsområden. Det föreslår regeringens utredare i sitt förslag till nya regler för strandskyddet. Ett besked som tas emot positivt av Haparandas politiker men kritiseras av Naturskyddsföreningen.