fbpx

Uppdaterad: Telias driftstörningar

Strax innan 12-tiden under måndagen drabbades Telia av omfattande driftstörningar, som har påverkat telefonin för flera myndigheter, kommuner och regioner.

Telia uppger för SVT att de vid 17.30-tiden hade hittat orsaken till störningen och att det handlade om ett tekniskt fel, samt att förhoppningen ar att allt ska fungera under tisdagen.

Haparanda kommun och Kalix kommun har dock fortfarande under tisdagens morgon  driftstörningar i telefonin. Det går att komma fram till växeln, men växeln kan inte koppla samtalen vidare. Däremot fungerar kommunernas direktnummer.

Även Övertorneå kommun drabbades under måndagen. Men där var problemet löst vid 18-tiden samma dag.

Uppdatering tisdag kl 09.30 

På Telia uppger presschefen Irene Krohn  att felet ska ha åtgärdats vid 17-tiden under måndagen.

– Då hade man hittat orsaken till driftstörningen som påverkat vissa tjänster, till exempel vissa företagstjänster och vår tv-tjänst Telia play, säger hon och tillägger att det har dock tagit tid tills allt har fungerat till 100 procent.

Men i Haparanda och Kalix fungerar inte växeln ännu…

– Nä, det kan fortfarande finnas små störningar som släpar efter. Men systemen är uppe, svarar Krohn och upprepar att det kan ta ett tag innan allt fungerar till 100 procent.

Vad var orsaken?

– Det var ett tekniskt fel i ett av våra interna system. Så det vi gör nu är att påbörja en grundlig analys, för att säkerställa att det här inte sker igen.

Problemet med störningar har även drabbat kunder utomlands, så som i Danmark och Norge.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka