fbpx

Tips för att förebygga inbrott

Polisen har fått in ett antal anmälningar om inbrott i region Nord och tipsar nu om några brottsförebyggande åtgärder.

Ett av de mest effektiva sätten att undvika inbrott är enligt polisen att grannar aktivt samverkar och ser till varandras hus när någon är bortrest. Och att ”arrangera saker” så det ser ut som att någon faktiskt är hemma.

Nu när det börjar skymma om kvällarna kan det också vara bra att se till att lampor tänds i bostaden vid olika tillfällen samt att någon tar in posten om man inte är hemma.

Andra konkreta tips från polisen:

• Var vaksam på obekanta fordon eller personer som i närområdet. Gärningsmännen kommer oftast gående den sista biten till brottsplatsen.

• Ett fordons registreringsnummer kan vara helt avgörande för polisen så försök alltid att notera det.

• Anmäl gärna din iakttagelse till polisen via tipsformuläret på polisen.se. Eller ring 114 14. Vid pågående brott, ring alltid 112.

• Fotografera gärna misstänkta personer, fordon eller föremål. Du kan sedan skicka bilderna till polisen, bland annat genom tipsformuläret.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.