Tre män anhållna för inbrott i Kalix

KALIX: Tre personer är gripna för inbrotten som uppdagades i två kontorslokaler i centrala Kalix under måndagens morgon. Initiala uppgifter under morgonen berättade att ett inbrott skett men det är alltså frågan om två. 

Tillvägagångssättet är inbrott via fönster och i det ena kontoret saknades det bland annat datorer och stöldgodset vid det andra inbrottet verkar vara nycklar.

Polisen genomförde under förmiddagen en husrannsakan på en adress i Kalix och där påträffades stöldgods från båda kontor.

Tre män som befann sig på adressen greps misstänkta för stöld genom inbrott och godset har tagits i beslag. Männen, som är i 20-30-årsåldern, kommer att förhöras under eftermiddagen, därefter fattar åklagar beslut om de ska anhållas.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.