fbpx

Tredje gången gillt för The Happy Crew

Fantomer på Folkan, bakre raden från vänster: Rebecka, Therese, Peter, Juha, Janne, Nina, Ulla-Maija och Ida. Med ytterligare en Peter längst bak. På knä, från vänster: Wilda, Therese, Katarina och Reijo. Liggande: Ros-Marie.
Två tänkta premiärer av showen Musikaliska inslag har fått ställas in på grund av risken för smittspridning under pandemin.
Men i kväll lyfter taket på Folkets hus.
The Happy Crew är ett kompiskollektiv med en gemenskap som betyder väldigt mycket för medlemmarna.
Ett socialt nätverk som slås i spillror av coronavirusutbrottet. I SVT:s dokumentär Allt inställt får vi följa medlemmarna i en vardag där sammanhanget försvinner över en natt under arbetet med föreställningen.
Man umgås digitalt, men bristen på fysisk närhet är en svår prövning för The Happy Crew.
Som nu alltså äntligen får chansen att göra skäl för sitt namn. Man kan nästan ta på gängets iver och glädje när HB hälsar på vid ett repetitionstillfälle.
Man kramar om varandra och regissören Ros-Mari Barmosse. Ljusansvariga Rebecka Lindgren får också uppmuntrande tillrop.
I Musikaliska inslag radar man under en knapp timma upp örhängen och hits i ett vådligt tempo.
I ett modigt anslag tolkar man ledmotivet till Andrew Lloyd Webers och Charles Harts musikal The Phantom of the Opera.
Och man nöjer sig inte med att sjunga. Musiken gestaltas också i en tjusig kostymering – med mantlar, flor och coola dödskallemasker.
The Happy Crew är en demokratisk institution, med bra balans mellan manligt och kvinnligt.
Också låtlistan är blandad – efter operafantomen och Summertime ur Gershwins Porgy and Bess, bjuder man publiken på ett pärlband av Abba-låtar.
Några av medlemmarna har modet att sjunga solo, men i de flesta nummer tar hela crewet i.
I ett litet avsteg manifesterar Juha sin kärlek till John Lennon i Beatles-klassikern Let It Be och avslutningen av showen är instrumental.
The Happy Crew bjuder på alternativ till livsleda och negativitet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka