fbpx

Utveckling av vandringsleder

Projekt UTLINK har efter två års processarbete inom EU Leaderområdet Sprira-Mare resulterat i en utvecklingsplan för vandringsleder i Norrbottens kustland.

Utvecklingsplanen innehåller förslag på utveckling av nya leder. Dessa utgår från lokala idéer och den potential som projektet sett under processen. UTLINK – projektet har samarbetat med ett flertal aktörer i området, bland annat Solanderleden i Piteå och Luleå samt Skridfinnarleden i Kalix. Solanderleden är idag en väl utvecklad led och en etablerad vandringsdestination. Skridfinnarleden är i början av utvecklingen till en vandringsdestination. UTLINK – projektets samverkan med Skridfinnarleden har lett till att det skapats ett LONA-projekt för utveckling av leden. Aktiviteterna i Utlinkprojektet har inspirerat till nya samarbeten i kustområdet. På flera håll pågår lansering av nya leder, bland annat Rutt 616 och förbindelseleder mellan Luleå och Råneå älvdalar via Storklinten och Sveaskogs Ekopark.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.