fbpx

Utveckling av vandringsleder

Projekt UTLINK har efter två års processarbete inom EU Leaderområdet Sprira-Mare resulterat i en utvecklingsplan för vandringsleder i Norrbottens kustland.

Utvecklingsplanen innehåller förslag på utveckling av nya leder. Dessa utgår från lokala idéer och den potential som projektet sett under processen. UTLINK – projektet har samarbetat med ett flertal aktörer i området, bland annat Solanderleden i Piteå och Luleå samt Skridfinnarleden i Kalix. Solanderleden är idag en väl utvecklad led och en etablerad vandringsdestination. Skridfinnarleden är i början av utvecklingen till en vandringsdestination. UTLINK – projektets samverkan med Skridfinnarleden har lett till att det skapats ett LONA-projekt för utveckling av leden. Aktiviteterna i Utlinkprojektet har inspirerat till nya samarbeten i kustområdet. På flera håll pågår lansering av nya leder, bland annat Rutt 616 och förbindelseleder mellan Luleå och Råneå älvdalar via Storklinten och Sveaskogs Ekopark.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).