fbpx

Varnar för hög brandrisk

Länsstyrelsen i Norrbotten varnar för att risken för skogsbränder är hög, även om eldningsförbud inte har gått ut i länet.

Vid 13-tiden på fredagen hade SMHI inte utfärdat några varningar för Norrbottens kust- och inland, inte heller i Bottenviken. Men SMHI flaggar för att risken för bränder är hög, och i samband med midsommarfirandet och det varma vädret kan varningar vara på väg. Länsstyrelsen i Norrbotten manar nu till försiktighet när du vistas i skog och mark.

Bland annat uppmanas man undvika att elda om det blåser hårda vinda. Andra rekommendationer som länsstyrelsen ger är att använda en fast grillplats, ha vatten eller annan släckutrustning redo och att aldrig slänga exempelvis cigarettfimpar i skogen då glöden kan starta en brand.

Skulle en brand uppstå eller sprida sig bör man ringa 112, förklara var man befinner sig och stanna kvar på en säker plats tills räddningstjänsten är på plats.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.