Varnar för hög brandrisk

Länsstyrelsen i Norrbotten varnar för att risken för skogsbränder är hög, även om eldningsförbud inte har gått ut i länet.

Vid 13-tiden på fredagen hade SMHI inte utfärdat några varningar för Norrbottens kust- och inland, inte heller i Bottenviken. Men SMHI flaggar för att risken för bränder är hög, och i samband med midsommarfirandet och det varma vädret kan varningar vara på väg. Länsstyrelsen i Norrbotten manar nu till försiktighet när du vistas i skog och mark.

Bland annat uppmanas man undvika att elda om det blåser hårda vinda. Andra rekommendationer som länsstyrelsen ger är att använda en fast grillplats, ha vatten eller annan släckutrustning redo och att aldrig slänga exempelvis cigarettfimpar i skogen då glöden kan starta en brand.

Skulle en brand uppstå eller sprida sig bör man ringa 112, förklara var man befinner sig och stanna kvar på en säker plats tills räddningstjänsten är på plats.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Vill införa gränspass

Tornedalsrådet föreslår att ett så kallat gränspass tas i bruk. Tanken är att säkerställa fri rörlighet och ett normalt liv för invånare och näringsliv i gränskommunerna.

Hon blir ny skolchef

Det har stått klart att ny barn- och utbildningschef, tillika skolchef, skulle anställas under sommaren. Av totalt tiotalet sökande fastnade kommunen för Marie Simonsson.

Gropen är till salu

Ägarbolaget till gropen, Destination Gränsstaden Fastigheter ab, hittar inga aktörer som är villiga att satsa på en etablering i Haparanda.

”Bygg inget värmeverk!”

– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Förre kommunchefens företagsgrupp rasar ihop

HAPARANDA Förre kommunchefen i Haparanda Patrik Ojas företagskoncern rasar nu fullständigt. Ytterligare fem företag har försatts i konkurs. Han drev liksom Mikael Fahlander många bolag där osäkra fordringar på andra koncernföretag räddade en i övrigt ganska tom balansräkning.