fbpx

Varnar för hög brandrisk

Länsstyrelsen i Norrbotten varnar för att risken för skogsbränder är hög, även om eldningsförbud inte har gått ut i länet.

Vid 13-tiden på fredagen hade SMHI inte utfärdat några varningar för Norrbottens kust- och inland, inte heller i Bottenviken. Men SMHI flaggar för att risken för bränder är hög, och i samband med midsommarfirandet och det varma vädret kan varningar vara på väg. Länsstyrelsen i Norrbotten manar nu till försiktighet när du vistas i skog och mark.

Bland annat uppmanas man undvika att elda om det blåser hårda vinda. Andra rekommendationer som länsstyrelsen ger är att använda en fast grillplats, ha vatten eller annan släckutrustning redo och att aldrig slänga exempelvis cigarettfimpar i skogen då glöden kan starta en brand.

Skulle en brand uppstå eller sprida sig bör man ringa 112, förklara var man befinner sig och stanna kvar på en säker plats tills räddningstjänsten är på plats.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.