fbpx

”Vilda” besökare trotsade kylan

Vilda dagen bjöd på hundutställning, så kallad match show. Foto: Anneli Sundbom

På lördagen gjorde Vilda dagen i Haparanda återkomst efter tre års uppehåll.

Möjligheten att smaka vildsvin och se när Haparanda brukshundsklubb visade upp sig lockade många trots det ogina vädret med både snö, blåst och kyla.

Inne i träkåtan där vildsvinsskaven serverades fanns skydd från vädrets omilda tag och lite vilt bränsle att få upp värmen i kroppen med.

– Det har varit fint i flera veckor nu, så typiskt att det blev sånt här väder idag, sade Kent Fredriksson från Sangis som var en av besökarna som passade på att provsmaka lite vildsvinsskav när Vilda dagen återuppstod efter pandemin.

Arrangören Sixten Thyni tyckte det var kul att kunna återuppta traditionen men var osäker hur mottagande skulle bli efter uppehållet.

– Det brukade komma mellan 700 och 800 personer under de 15 år vi arrangerat den här dagen, alltid samma helg. Men nu får vi se hur många som kommer, det tar tid att bygga upp det igen, trodde Sixten Thyni.

Läs mer om Vilda dagen i tisdagens Haparandabladet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.