fbpx

Vilsna hittas snabbare med app

Med SOS 112-appen kan polisen snabbt hitta vilsna och skadade.

Med tanke på att polisen får in samtal om personer som har gått vilse i bär- eller svampskogen vill myndigheten slå ett slag för SOS 112-appen, som gör att den vilsne kan hittas snabbare.
I SOS Alarm 112- appen går det att under inställningar ställa in så att användaren alltid går att positioneras.

Appen är förstås också till hjälp för den som har råkat ut för en olycka/sjukdom och snabbt behöver hjälp. Eller om någon anhörig drabbas av ovanstående och behöver få tag i dig.

Andra tips som polisen ger till den som ska ut i skogen är bland annat: ta med en fulladdad mobiltelefon, färgglada kläder eller en reflexväst, vatten och något ätbar, samt en visselpipa.
Gå helst inte ensam, och om går du ensam meddela någon vart du ska.
Tips för den som går vilse är bland annat att inte vänta för länge med att larma, vilket även gäller anhöriga. (Larma via appen, så går signaler direkt till SOS).

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.