Vilsna hittas snabbare med app

Med SOS 112-appen kan polisen snabbt hitta vilsna och skadade.

Med tanke på att polisen får in samtal om personer som har gått vilse i bär- eller svampskogen vill myndigheten slå ett slag för SOS 112-appen, som gör att den vilsne kan hittas snabbare.
I SOS Alarm 112- appen går det att under inställningar ställa in så att användaren alltid går att positioneras.

Appen är förstås också till hjälp för den som har råkat ut för en olycka/sjukdom och snabbt behöver hjälp. Eller om någon anhörig drabbas av ovanstående och behöver få tag i dig.

Andra tips som polisen ger till den som ska ut i skogen är bland annat: ta med en fulladdad mobiltelefon, färgglada kläder eller en reflexväst, vatten och något ätbar, samt en visselpipa.
Gå helst inte ensam, och om går du ensam meddela någon vart du ska.
Tips för den som går vilse är bland annat att inte vänta för länge med att larma, vilket även gäller anhöriga. (Larma via appen, så går signaler direkt till SOS).

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Bygg inget värmeverk!”

– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Förre kommunchefens företagsgrupp rasar ihop

HAPARANDA Förre kommunchefen i Haparanda Patrik Ojas företagskoncern rasar nu fullständigt. Ytterligare fem företag har försatts i konkurs. Han drev liksom Mikael Fahlander många bolag där osäkra fordringar på andra koncernföretag räddade en i övrigt ganska tom balansräkning.

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.

Hjördis får folk att skina

Efter jobb på de flesta butiker i Övertorneå gjorde Hjördis Lakso slag i saken och startade en egen butik. Året var 1988 och efter det har hon varit Hjördis med oerhört många. Inte minst för kvinnorna som behövt göra sig fina till fest eller allmänt velat få något nytt att ta på sig.