fbpx

Virusmutation upptäckt i södra Finland

Coronavirusmutationer har bekräftats hos tre personer i Finland, rapporterar Svenska Yle under måndagen.

Två av personerna konstaterades bära på den variant som påträffats i Storbritannien och en bekräftades ha smittats av den virusmutation som påträffats i Sydafrika. Personerna ska ha rest till Finland mellan 18–19 december.
Personerna uppges må bra och de har vårdats i isolation. Personer som kan ha exponerats för de nya virusvarianterna har försatts i karantän och de har uppmanats att gå och testa sig. Personerna kommer från olika håll i södra Finland. Sjukvårdsdistrikten ger inte mer information om fallen för att skydda personernas identitet, skriver Svenska Yle. Det finns i nuläget inte tecken på att det muterade viruset skulle orsaka mer allvarliga infektioner eller öka dödligheten, enligt ett pressmeddelande från EU:s smittskyddsmyndighet ECDC.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sjöräddningen planerar etablering i skärgården

Sjöräddningen planerar att etablera sin verksamhet permanent i Haparanda-Kalix skärgård. Och redan nästa sommar kan en räddningsbåt finnas på plats i Kalix för att en frivillig besättning ska kunna övas och senare etableras som sjöräddare.

Sveriges bästa skolkommun

För andra året i rad har Lärarförbundet rankat Övertorneå till Sveriges bästa skolkommun. Pajala klättar rejält och placeras som etta när det gäller lärartäthet. Haparanda tappar däremot placeringar.

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade.