fbpx

Virusmutation upptäckt i södra Finland

Coronavirusmutationer har bekräftats hos tre personer i Finland, rapporterar Svenska Yle under måndagen.

Två av personerna konstaterades bära på den variant som påträffats i Storbritannien och en bekräftades ha smittats av den virusmutation som påträffats i Sydafrika. Personerna ska ha rest till Finland mellan 18–19 december.
Personerna uppges må bra och de har vårdats i isolation. Personer som kan ha exponerats för de nya virusvarianterna har försatts i karantän och de har uppmanats att gå och testa sig. Personerna kommer från olika håll i södra Finland. Sjukvårdsdistrikten ger inte mer information om fallen för att skydda personernas identitet, skriver Svenska Yle. Det finns i nuläget inte tecken på att det muterade viruset skulle orsaka mer allvarliga infektioner eller öka dödligheten, enligt ett pressmeddelande från EU:s smittskyddsmyndighet ECDC.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF