fbpx

10-årig fick träd över sig

SVT Norrbotten var först med att rapportera att en pojke i 10-årsåldern har skadats i samband med en trädfällning mitt i ett villaområde i en by utanför Haparanda. Enligt uppgifter till SVT Norrbotten ska ett träd ha fallit över honom när han var ute på en cykeltur.
Olyckan inträffade under tisdagsförmiddagen och ambulansen förde pojken till sjukhus för vård. Polisen utreder händelsen under eftermiddagen.
Enligt SVT Norrbotten är pojken är förd till Sunderby sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

15 kommentarer på “10-årig fick träd över sig

 1. har bott i salmis, en pojke la sig på vägen ett antal gånger, var tvungen å säga till hans förälder att det kommer sluta illa

 2. Nu idagarna har en 10 åring börjat köra omkring i en dirt-bike (mini kross). Är föräldrarna medvetna om att hen kan få sitt körkort fråntaget som gett tillstånd till det.

 3. Har man problem med barn i byn så tycker jag att det är bäst att flytta! Vi har många barn i byn som rör på sig som barn ska göra. Det går inte och man ska inte låsa in dom. Däremot borde byn göras säkrare! Otroligt dålig stil att skylla på föräldrarna, man blir så ledsen och arg av ditt inlägg salmisbo! Det här är nog tråkigt för alla inblandade 😓 Mina tankar går till barnet och familjen ❤️

  • Det är fortfarande föräldrarna som har det yttersta ansvaret. Men poletten har trillat ned, barnen hetsar inte mot bilar etc. Det är bra. Man ska tänka det är 70 väg och alla kryper inte fram med bilen när de möter barnen. Sluta vara lättkränkt, jag vill väl. Det är ditt val som förälder hur du väljer att uppfostra ditt barn.

   • Jag håller med dig om att föräldrarna har ansvaret och att barnen inte ska cykla runt på en 70 väg. Har oxå sett ett yngre barn köra cross på byn vilket inte är ok! Men i det här fallet anklagar du föräldrarna utan att ta reda på fakta och det gjorde mig ledsen och arg!

 4. Verkligen tråkigt för alla inblandade 😢 Man blir ledsen..så ledsen 🙏 Mina tankar är hos den lilla pojken och hans familj 💜🙏

 5. Fäller man ett träd och någon eller något kommer till skada så har den som utfört trädfällningen misslyckats, oavsett metod.
  Hoppas pojken klarar sig utan bestående men.

  • Har maskinföraren spärrat av när han fäller kring byn?? Oavsett måste han väl ha uppsikt var han lägger ner träden.. skandal…

   • Barnens föräldrar har också ansvar. Vi har problem med barn i byn som agerar ensam utan tillsyn av föräldrar. Sedan är det väldigt svårt att spärra då träden ligger nära två vägar, salmisvägen och skogsvägen

    • Fammommo.
     Var och en har rätt att tycka precis vad man vill, men att ta upp detta med föräldrarnas ansvar att det finns barn som agerar helt utan föräldrarnas ansvar blir för mig en gåta i detta sammanhang. Det hade kunnat vara DU! som kom cyklande på vägen eller kanske rent av kört bil efter denna väg, dina barn? Eller någon annan du har kär. Hur hade du tänkt då? Att stänga av en väg under pågående trädfällning intill en väg är inte svårt, man tar reda på vad som gäller och efter det agerar man, en väg kan man stänga av tillfälligt från båda hållen under pågående arbete. Detta är en tragisk olycka med flera inblandade som facit. För barnet och den som utförde arbetet är detta bland de värsta som kan inträffa, och även för de inblandades anhöriga. Barn har inte samma erfarenheter i livet som vuxna har, de kan inte förutse faror som vi som levt längre har erfarenheten av att kunna göra. Suck, man upphör aldrig att förvånas.

    • Vad har vi för problem med barnen i byn? Tycker snarare vi har problem med gnälliga gubbar i byn.
     Barnen livar upp byn och är vår framtid!

     I det här fallet hade barnet ingen skuld i det som skedde. Inte heller hans föräldrar. Det var en sexårig pojke som skulle cykla hem då en skotare fäller ett träd rakt över vägen. Inga avspärrningar den här dagen (ja, dagen efter spärrades vägen av under pågående arbete så det är visst möjligt att spärra av vägar). Hemsk anklagelse av dig som bybo och medmänniska. Att ett sexårigt barn vårdas på Umeå sjukhus med bruten rygg är hemskt. Vi andra bybor tänker på familjen och det hemska de får gå igenom.

     • Det kanske behövs gnälliga människor ibland. Självklart ska barn leka men leken har ibland varit farlig. Det är min erfarenhet.

    • 😢😢😢nog måste man spärra av vägen om det finns risk att trädet fyller till vägen, eller man måste ha en av firman som jobbar, att ingen kommer då när man fäller mot vägen……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Lyckat botemedel mot stillasittande

Cykling, kultur och historia visade sig vara en lyckosam kombination som drog många till evenemanget på Aunesgården. 

Tio år av stolthet i Pajala ska firas

Det är tio år sedan Tornedalen Pride såg dagens ljus. Detta ska firas rejält under marknadsveckan med nostalgisk klubbkväll, parad och andra aktiviteter. ”Vi ska fira och minnas var det startade ifrån”, säger projektledaren Rebecka Digervall. 

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen.