fbpx

13 nya fall i Norrbotten

Ytterligare 13 personer har bekräftats ha sjukdomen covid-19 i Norrbotten enligt måndagens uppdatering från Region Norrbotten.

Totalt 1.738 har konstaterats vara smittade hittills sedan de första bekräftade fallen vecka 11. Sedan vecka 38 har 47 fall konstaterats.

1 patient vårdas just nu på sjukhus, men ej på intensivvårdsavdelning.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “13 nya fall i Norrbotten

 1. nä vill dom stänga gränsen låt dom stänga vi borde göra samma, stoppa alla från finland i 6 månader.

 2. Krav på munskydd i offentliga miljöer borde naturligtvis införas även i Sverige. Stäng gränserna.
  Dock styrs vi av mesar.

  • Det är kanske finländare som smittat svenskar då dom varit över och köpt snus, cigaretter, lösgodis och sprit eller besökt IKEA m.m

  • Smittan ökar i Finland också läste jag idag men ni har säkert svaret även på det. En inrikes avstängning vid Kemi älv för att förhindra smitta söderifrån, samt en spärr vid Karunki norrifrån för att hindra personer från Levi/Ylläs att passera Torneå kommer säkert funka och ha Torneåbornas gillande!

  • Tyvärr Palle så är ju gränsen inte stängd, det är fritt fram för alla finländare att komma över till Sverige och sprida sin eventuella smitta här.

 3. Hösten och vintern blir otroligt svår med ökad smittspridning överallt.
  Vi kan nog hoppas på ett vaccin i bästa fall till nästa sommar?

  • Hoppas på ett vaccin räcker inte, Social distansering, tvätta händerna, Gör allt för att inte sprida smittan! Pandemin är definitivt inte över!

  • Fragment av vaccin hamnar med vår urin ut i havet. Under resan dit har mängder av naturens organismer fått i sig giftet. Fy, låt oss istället producera egna naturliga antikroppar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka