fbpx

131 dödsfall i covid-19 det senaste dygnet

ÖSTRA NORRBOTTEN: Ytterligare 131 har avlidit i covid-19, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror som tillkännagavs under fredagen. Hittills har 2.152 personer avlidit i covid-19 i Sverige. 

Enligt Anders Tegnell, stadsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, ser man en viss ökning i antalet bekräftade fall, hittills 17.567, han förklarar att det delvis beror på att man i en ökad grad börjat provta vårdpersonal.  Men samtidigt har eftersläpningen i rapporteringen av dödsfallen i covid-19 ökat.
– Möjligtvis är det påskhelgen som spökar fortfarande, sade Anders Tegnell under fredagens presskonferens.

Aktuellt läge för Norrbotten är att ytterligare 15 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19, Totalt är 230 personer konstaterat smittade i länet. Just nu vårdas 37 personer på sjukhus, 14 av dem får intensivvård. Totalt 26 personer med bekräftad covid-19 har avlidit i Norrbotten sedan coronautbrottets början, enligt regionens senaste siffror.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

20 kommentarer på “131 dödsfall i covid-19 det senaste dygnet

 1. ”Personlig integritet i Sverige” – titta på Ratsit, där man kan ju se nästan allt om vem som helst i Sverige. Varför skriver HB bara om såna saker som: någon har kört för fort i Kalix eller andra lika ”viktiga” saker. Varför ni i Sverige vill bara dölja sanningen? Ni har kanske förebild i Ryssland, Nord Korea etc.

 2. Vi har inte råd att rädda alla illa skötta företag från konkurs, det är fakta som moderaterna vill. deras retorik inför valet. skrämmande retorik.

 3. Tror att ett flertal företagare som hade förväntat enl moderaternas förslag att få direkta stöd från våra skattepengar är mycke besvikna idag. med all rätt. genom att det är skatteverket och inte som i Finland där fick företag stöd med upptill 1 miljon kr med en omsättning på 20 tkr och där håller dom på med flertalet bedrägeriåtal. För vi i s försöker inte som högern gör eller vill att även wallenbeggare ska få utdelning av skattemedel på 30 miljader kr.

 4. Håller med ”viktig petter” även vi borde få info om smittade och avlidna per kommun och inte per län.

 5. Helt rätt viktigheter, i Pajala tycks det vara hemligt hur det är med smittan här, man hör på byn det ena men vet ej vad som stämmer, för min egen del skulle jag undvika mer om jag vet att smitta på byn förekommer i större omfattning.

 6. Hör man på borgarna så verkar de personer som nu driver företag, vara det enda som Sverige har att tillgå och som måste räddas! Dessa företag har inget eget kapital eller en buffert för oväntade kriser och är därmed inte livskraftiga. Jag som skattebetalare är inte beredd att ge bidrag till sådana företagare. Heder till regeringen som infört skarpa kontrollåtgärder för att motverka bluff och fusk med företagsbidragen!

 7. De 22 i Ylitornio blev smittade av en från Övertorneå som arbetar där. I Tornio är också de smittade av folk som arbetar i Tornio men bor i Haparanda. Några har blivit smittade av folk som arbetar i Haparanda men bor i Tornio. Allt enligt finska myndigheter. Det som skrämmer är att vi inte har någon koll på hur många som är smittade i Övertorneå och Haparanda.Jag har inte lagt ut mina meddelande i någon antagonistisk mening, bara menat att vi borde känna till fakta.

 8. Och Företagarföreningen fjäskar på om hur illa det är ställt bland företagen. men företagarna själv tycker inte det är nån kris. De tycker själva att de är bra att oseriösa företagare som dumpar priserna med skatteflykt och annat fyffens går i kk. och kvar har vi de antal företagare i olika brancher som marknaden efterfrågar. och som är lönsamma. Tvärtemot moderaternas politik. som är skrämmande politik för dom passar nu på att vinna politiska poänger.

 9. Enligt högern med m. kd och sd så verkar de som om dom företag som går i konkurs är för evigt borta från marknaden. Se på ägaren av flera restuarang företag i Luleå som gick i kk, efter 2 veckor köpte dom tillbaka företagen efter att ha rensat bolagen på skulderna. kanske dom bara bytte bank och fick ny finansiering. Så låt olönsamma företag gå i konkurs för de finns alltid andra seriösa företagare som tar över driften.

 10. kolla på Finland; skrämmande siffror, smittade i ylitornio 22 st, i tornio 33 st. och de mest beklämmande är Kristersson som leker landsfader. jo ge allt och allt till alla företag. även till Wallenbergssfären, Lundbergs och exvis till handelsbankssfären som förra året gav utdelning på 200 miljader kronor. så dom ska ha del av våra skattepengar! jo det vill moderaterna. sjukt! och när har han nämnt nått om oss vanligt folks ekonomiska situation. aldrig. så nu vet du med högern, på vilken sida dom står på.

 11. Resultaten: På tal om övervakarsamhälle. Vi har MUST militära underrättelse och säkerhetstjänsten, MSI myndigheten för särskild inhämtning, FRA försvarets avlyssningstjänst för övervakning av civil kommunikation, MSB myndigheten för samhällsskydd och bevakning och PSYKOLOGISKT FÖRSVAR gömmer sig däri. SÄPO säkerhetspolisen. Är det svenska folket så till den milda grad så opålitligt att alla dessa myndigheter behövs? Där har du något att tänka på om integritet.

 12. Viktigpetter skriver:

  Det kanske beror på det att vi i Sverige har fortfarande nåt sådant kvar som heter personlig integritet.

  Finland är ju övervaksamhälle och den stora majoriteten har accepterat detta.

  Ännu värre är länder som England och USA. Sedan kan vi faktist ifrågasätta om deras siffror är helt rätt.

  Märktes nu bara hur finska myndigheter beter sig på lite sovjetisk vis. Dvs den som har rang och makt gör ändå som dem vill. Polisen från Finland åker över till Sverige och handlar fast Sverige är så farligt land!

 13. Bomsy skriver:

  Just så är det.

  Nu slipper man läsa och höra så mycket om klimathysterin i alla fall!

  Men frågan är vilket som var bäst klimathysterin eller coronahysterin.

  Har dock en väldigt ond känsla att det här kommer leda till ett övervaksamhälle.

  Först hjärntvättar man folk och sedan accepterar majoriteten övervaket pga att man ska kunna spåra smittade.

 14. Enligt obekräftade uppgifter år coronaspridningen mycket mer utbrett i länet än vad som meddelas. I Haparanda och Övertorneå är spridningen ganska vanlig? Varför måste vi få information från den finska sidan om dessa frågor? Har tidningen fått order om att hålla inne med nyheterna eller vet ni inte. Man får intrycket av en sovjetisk nyhetsförmedling.

  • Absolut inte, men myndigheterna vill inte ge oss någon information. Vi avslöjade när Övertorneå och Haparanda fick sina första fall och när Pajala fick in smittan i äldrevården. När vi fick höra talas om att Pajala drabbats av sitt första dödsfall, var vi tvungna att vända oss till kyrkan för att få dödsfallet bekräftat!

 15. Det är helt uppenbart en fantastisk alternativ verklighet landsförrädarna som kallar sig ”Sverigevänner” lever i.

 16. 7-klövern?! Finns ingen sådan i Sverige, tack och lov. Dumt önsketänkande från SD-anhängare!
  Svenska regeringen visade återigen sin inkompetens då den inte stoppade flyg och andra resor från utlandet, och inte heller satte den resenärer som återvänt från utlandet i hemkarantän. Om dessa åtgärder vidtagits så hade många miljarder och människoliv sparats.

 17. Hur kan man undvika detta virus…
  Ska kanske på arbetsintervju nästa vecka…
  Undrar om man får Covid-19 på köpet.
  Skulle vara skönt att veta vilka områden man ska undvika.

 18. Det känns som globalisterna spelar svarte Petter med medborgarna.
  Nu när nu inte klimathysterin fungerade så bra längre kommer Coronahysterin som nästa kort. Sätt så många som möjligt i konkurs och gör så många som möjligt till bidragstagare. Sätt medborgarna i karantän och ändra lagstiftningen. — Perfekt!
  Vad finns sen att sätta emot om man har någon slags åsikt??
  Alla har fått svansen uppknuten och får lydigt följa direktiven.

 19. Löfven och andra partiledare i 7 klövern håller sig så långt borta de kan från media. Snart dalar de påhittade uppblåsta opinionssiffrorna ner i källaren när flockdödlgheten slår till på allvar. Beredskapslagren är uppeldade i sthlm i värmeverken och ännu månader efter att Coronan upptäckts så händer inget. Man får vad man röstar på.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.