fbpx

198 smittade på tre dagar

Från fredag till och med söndag har  ytterligare 198 personer i Norrbotten bekräftats vara smittade av covid-19.

Enligt Region Norrbottens uppdatering ska fördelningen av de nya konstaterade fallen se ut så här: fredag 93 fall, lördag 66 och söndag 39.

För tillfället vårdas nu 44 personer med covid-19 på sjukhus i länet, varav elva får intensivvård. Dessutom vårdas en person på C-IVA utomläns.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “198 smittade på tre dagar

 1. Kanske maskkontroll på rusta och ikea stanna hemma otrolikt korkat att komma och handla i corona haparanda.

 2. Till er som inte förstod på finska. Hannele undrade varför ingen bar mask mer än hon och hennes sällskap när dom shoppade på Rusta och Ikea! Jag undrade om det var så smart att ens gå på shopping i dessa tider. Man häpnar.

  • Vad gjorde Hannele här? Hon kunde väl stanna hemma o Finland om hon inte förstår de svenska rekommendationerna?

 3. Varför fortsätter närundervisningen på gymnasiet i Övertorneå när elever har testat positivt? Detta är dåligt för hela kommunen (och även grannkommunerna, med tanke på att elever från Haparanda och Överkalix också går i Övertorneå). Det finns ingen anledning att ta denna risk med tanke på hur bra det har fungerat att studera via dator. Hela tiden nämns samma sak, att ”det är på fritiden de smittar varandra”. Alla träffas inte på fritiden, alla var inte och cruisade i Överkalix förra helgen, men även de som försöker hålla sig hemma måste trängas i skolan med sådana som inte bryr sig om smittspridning. Skärpning, för f-n, ni som bestämmer över skolan!

 4. Förresten så trodde inte Hallengren på nedstängningar. Man måste tänka på de långsiktiga hälsokonsekvenser detta innebär enligt henne. Vidare så förkunnade hon dessa visdomsord, citat: ” Det är för lite fokus på människors välmående” Hohoho, är inte det ultimata välmåendet att människor får LEVA!!??

 5. Häromdagen hörde jag på radion när Lena Hallgren försvarade Sveriges sk. ”Coronastrategi” Hon förstod inte hur Sverige hade kunnat göra det bättre. Inte heller förstod hon varför Sveriges dödstal var så mycket större än våra grannländers… Och på frågan om hon konsulterat våra grannländers experter om varför de lyckats bättre, svarade hon att- ” Vi har våra egna, mycket kompetenta experter” Hmm…månne om våra, i lilla Sverige snart 15 000 döda, håller med om att det inte kunde ha gjorts bättre och att våra ”experter”bidragit med livsavgörande ,adekvata åtgärder?
  Nyss kom nyheten: Jättestor spridning,243 smittade på en enda dag(idag) i Norrbotten!!😳 Är det inte dags att dra i handbromsen nu? Är det inte, med emfas uppenbart att uppmaningar och rekommendationer inte räcker! Är det inte fullständigt glasklart, att håll i, håll ut, håll avstånd är ett uttjatat skämt som inte fungerar. Stäng ner Nu!

  • Håller med helt.
   Jag har propagerat för nedstängning i över ett år nu. Tips och råd från Flockimmunitetsmyndigheten och ”våra” styrande räcker inte, vilket har varit uppenbart ända sedan epidemin började. Vad som krävs är tvingande restriktioner med straff bakom.
   FHM och landets styrande borde ställas inför rätta.

 6. Det är ju bra att folk skriver inlägg på finska så färre folk förstår vad som skrivs!

 7. No oliko se niin tähdellistä käydä Rustassa ja Ikealla näinä aikoina? Ruotsissa ei ole pakollista. Jokainen tuntee itse. Täällä on sanottu että ei tehdä turhia kauppareissuja, ja vain yksi perheestä kauppaan. Maskia kannattaa käyttää jos on ruuhkaa.

 8. Kävin Rustassa ja Ikealla niin kenelläkään ei ollut maskia. Ainoastaan meillä. Tosi huono homma ja välinpitämätöntä!

 9. Miksi eivät käytä maskia kaupoissa. Se pitäisi olla pakollinen. Ihmisten pitäisi ajatella muita etteivät tartuta toisia.

  • Hannele. Niin kuin kirjoitin, se ei ole pakollista. Ja jos pitää turvaväliä niin eihän sitä maskia tarvi. Turhat kauppareissut on vältettävä! Ja vain yksi perheestä käy ostoksilla, niin ei tule ruuhkaa. Moni tilaa ruuat netin kautta suoraan kotia.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).