212 nya smittade i länet

212 ytterligare personer har bekräftats ha sjukdomen covid-19 i Norrbotten senaste dygnet. 

Idag vårdas 47 personer med Covid-19 på sjukhus i länet, varav 14 på C-IVA, dessutom 2 på C-IVA utomläns, enligt Region Norrbottens onsdagsuppdatering. Det finns fortfarande inga tecken på att smittspridningen av covid-19 skulle minska i Sverige. Läget i Norrbotten är allvarligt och under gårdagen uppmanade Haparandas kommunalråd Sven Tornberg (C) medborgarna att hålla i, hålla ut, hålla avstånd och hålla sig friska.

– Även om vi klarar oss bra i Haparanda så finns det stor risk för att även vi kommer att få en tredje våg, varnade Tornberg i en video publicerad av Haparanda stad.

– Det finns inga ursäkter att åka bort från Haparanda över en helg eller en shoppingresa, säger han.

Antalet personer i Norrbotten som har inlett vaccination och fått sin första spruta mot covid-19 i Norrbotten är till och med vecka 14 43.145 personer och 16.663 personer har fått två doser.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “212 nya smittade i länet

  1. Late lapista.du är rasist mot svenskarna.sluta vara finskt troll.gör mer skada än du tror.du vill bara söka spänningar mellan finskarna och svenskarna.

  2. Om det finns lediga klassrum, vilket det borde göra med tanke på att inte alla årskurser brukar vara samtidigt i skolan, kan man väl ta och dela upp eleverna så mycket som möjligt?
    Om det inte går får man minska på närundervisningen, helt enkelt.
    Säkerheten måste sättas först!
    Jag tror inte att någon direkt skulle hindra en lärare som tog initiativ för att minska smittspridningen.
    Ut i friska luften så mycket som möjligt!
    Vädra ordentligt!
    Redan på nittiotalet såg lärarna till att det vädrades ordentligt året runt och höll många av lektionerna, inte bara idrotten, utomhus när det var fint väder på våren.

  3. Sverige kan inte handla detta problem, bra att gränsen är stengt.Hålla finland ren.

  4. Man tycker ju att lärarna borde ta lite mer ansvar i stället för att hänvisa till att eleverna själva ska ta ”personligt ansvar” för att hålla avstånd. Elever är nämligen ofta barn. När det har gått så långt att eleverna själva känner sig tvungna att påtala för lärarna att 30 pers sittande tätt i ett klassrum inte är optimalt … ja, då kan man nog säga att lärarna och rektorerna också borde tänka lite mer på sitt eget personliga ansvar. Dessutom – idrottslektionerna: varför håller man inte dem utomhus när vädret nu har varit så fint? Det är väl allmänt känt att UV-ljus förstör viruset. Att man då väljer att ha en hel skolklass flåsande inne i en gympasal eller liknande är ju bara korkat.

    Naturligtvis bör även ungdomarna själva ta ansvar och inte trängas i A-traktorer eller på hemmafester. Det säger ju sig självt – fast ändå tillåts detta av många, kanske av de flesta, föräldrar.

    Vad är egentligen vitsen med de övriga restriktioner som faktiskt finns ute i samhället, när de inte tycks gälla vare sig i skolan eller på helgerna?

    • Har du läst rekommendationerna och förhållningsreglerna för skolan? De skiljer sig mycket från det som gäller övriga arbetsplatser, och lärare har att bara snällt följa dem oavsett egen åsikt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.