fbpx

212 nya smittade i länet

212 ytterligare personer har bekräftats ha sjukdomen covid-19 i Norrbotten senaste dygnet. 

Idag vårdas 47 personer med Covid-19 på sjukhus i länet, varav 14 på C-IVA, dessutom 2 på C-IVA utomläns, enligt Region Norrbottens onsdagsuppdatering. Det finns fortfarande inga tecken på att smittspridningen av covid-19 skulle minska i Sverige. Läget i Norrbotten är allvarligt och under gårdagen uppmanade Haparandas kommunalråd Sven Tornberg (C) medborgarna att hålla i, hålla ut, hålla avstånd och hålla sig friska.

– Även om vi klarar oss bra i Haparanda så finns det stor risk för att även vi kommer att få en tredje våg, varnade Tornberg i en video publicerad av Haparanda stad.

– Det finns inga ursäkter att åka bort från Haparanda över en helg eller en shoppingresa, säger han.

Antalet personer i Norrbotten som har inlett vaccination och fått sin första spruta mot covid-19 i Norrbotten är till och med vecka 14 43.145 personer och 16.663 personer har fått två doser.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “212 nya smittade i länet

 1. Late lapista.du är rasist mot svenskarna.sluta vara finskt troll.gör mer skada än du tror.du vill bara söka spänningar mellan finskarna och svenskarna.

 2. Om det finns lediga klassrum, vilket det borde göra med tanke på att inte alla årskurser brukar vara samtidigt i skolan, kan man väl ta och dela upp eleverna så mycket som möjligt?
  Om det inte går får man minska på närundervisningen, helt enkelt.
  Säkerheten måste sättas först!
  Jag tror inte att någon direkt skulle hindra en lärare som tog initiativ för att minska smittspridningen.
  Ut i friska luften så mycket som möjligt!
  Vädra ordentligt!
  Redan på nittiotalet såg lärarna till att det vädrades ordentligt året runt och höll många av lektionerna, inte bara idrotten, utomhus när det var fint väder på våren.

 3. Sverige kan inte handla detta problem, bra att gränsen är stengt.Hålla finland ren.

 4. Man tycker ju att lärarna borde ta lite mer ansvar i stället för att hänvisa till att eleverna själva ska ta ”personligt ansvar” för att hålla avstånd. Elever är nämligen ofta barn. När det har gått så långt att eleverna själva känner sig tvungna att påtala för lärarna att 30 pers sittande tätt i ett klassrum inte är optimalt … ja, då kan man nog säga att lärarna och rektorerna också borde tänka lite mer på sitt eget personliga ansvar. Dessutom – idrottslektionerna: varför håller man inte dem utomhus när vädret nu har varit så fint? Det är väl allmänt känt att UV-ljus förstör viruset. Att man då väljer att ha en hel skolklass flåsande inne i en gympasal eller liknande är ju bara korkat.

  Naturligtvis bör även ungdomarna själva ta ansvar och inte trängas i A-traktorer eller på hemmafester. Det säger ju sig självt – fast ändå tillåts detta av många, kanske av de flesta, föräldrar.

  Vad är egentligen vitsen med de övriga restriktioner som faktiskt finns ute i samhället, när de inte tycks gälla vare sig i skolan eller på helgerna?

  • Har du läst rekommendationerna och förhållningsreglerna för skolan? De skiljer sig mycket från det som gäller övriga arbetsplatser, och lärare har att bara snällt följa dem oavsett egen åsikt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka