fbpx

46 personer vårdas för covid-19 i länet

TORNEDALEN: 46 personer i Norrbotten vårdas just nu på sjukhus på grund av covid-19 och tio av dem får intensivvård. Enligt den senaste statistiken som region Norrbotten uppdaterade under tisdagsförmiddagen är totalt antal konstaterade fall i länet nu uppe i 156 personer. Dock har mörkertalet vid tidigare tillfälle angivits vara betydligt större.  

Ytterligare en person har avlidit sedan måndagen. Sammanlagt har nu 11 personer i region Norrbotten avlidit till följd av covid-19.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “46 personer vårdas för covid-19 i länet

 1. Det miserabla språket får mig att tänka på ”svärjevän” snarare än ”Anställd inom äldreomsorgen”. Spot on?

 2. Nu är hög tid och börja testa personal inom all vård och omsorgsarbete och framförallt att all personal som nu jobbar bär skyddsutrustning såsom förkläde handskar och munskydd vid allt arbete kring patient/boende /brukare,
  När de är misstänkt eller smittade är det för sent då är redan smittan förd vidare.

 3. på annan plats läser jag att Hitresta har lättare att bli smittade…Bäst att stänga gränsen då alltså…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.