fbpx

71 nya coronafall i länet

Från fredag till söndag har 71 ytterligare personer i Norrbotten bekräftats ha covid-19.

Under fredag testades 22 personer positivt, i lördags 39 personer, och under söndag tio. Det innebär att totalt 28.310 personer i länet har konstaterats vara smittade.

Region Norrbotten uppger vidare att tre personer med covid-19 vårdas idag på sjukhus i länet, varav två av dem vårdas på C-IVA.

Totalt  har 291 personer med bekräftad covid-19 avlidit i Norrbotten sedan coronautbrottets början.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “71 nya coronafall i länet

 1. kanske bäst att stoppa besök från vårat östra grannland…har läst att dom har höga smittotal där…Och det där med Vaccin verkar ju inte hindra våran skolminister har ju blivit sjuk i Covid och enligt uppgift så är hon vaccinerad enligt alla rekommendationer … Vårat grannland i Sydväst har också enorma problem med Covid-19 kanske läge för Svenskn att sätta upp liknande kontroller runtom som just Finland och Danmark haft mot Svenskar….

  • Sverige har inte styrande med kraft nog att göra sådant, eller göra något öht. Ingen nedstängning, inga munskydd, inga stängda gränser, inget alls. Folk kan resa in helt utan smittskyddskontroller o.s.v.
   Enbart fåniga tips och råd från Flockimmunitetsmyndigheten. Tvätta händerna o.likn. Inte förvånande att vi har över 15000 döda. 🙁

 2. Jo, säkrast att stanna hemma med tanke på hur dålig vård man får i Sverige. (Det finns undantag, men alltför ofta får man helt fel behandling.)

 3. Så länge det finns egoistiska människor som vägrar vaccinera sig så kommer vi få leva länge med pandemin
  Fattar inte hur dessa människor tänker men när dom blir sjuka i covid så nog söker dom hjälp från sjukvården Nä stanna hemma och var sjuka

  • Det finns människor som har nedsatt immunförsvar och lider av autoimuna sjukdomar och kanske inte kan handskas / överleva vaccineringen… Tänk på Dem.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.