fbpx

71 nya coronafall i länet

Från fredag till söndag har 71 ytterligare personer i Norrbotten bekräftats ha covid-19.

Under fredag testades 22 personer positivt, i lördags 39 personer, och under söndag tio. Det innebär att totalt 28.310 personer i länet har konstaterats vara smittade.

Region Norrbotten uppger vidare att tre personer med covid-19 vårdas idag på sjukhus i länet, varav två av dem vårdas på C-IVA.

Totalt  har 291 personer med bekräftad covid-19 avlidit i Norrbotten sedan coronautbrottets början.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “71 nya coronafall i länet

 1. kanske bäst att stoppa besök från vårat östra grannland…har läst att dom har höga smittotal där…Och det där med Vaccin verkar ju inte hindra våran skolminister har ju blivit sjuk i Covid och enligt uppgift så är hon vaccinerad enligt alla rekommendationer … Vårat grannland i Sydväst har också enorma problem med Covid-19 kanske läge för Svenskn att sätta upp liknande kontroller runtom som just Finland och Danmark haft mot Svenskar….

  • Sverige har inte styrande med kraft nog att göra sådant, eller göra något öht. Ingen nedstängning, inga munskydd, inga stängda gränser, inget alls. Folk kan resa in helt utan smittskyddskontroller o.s.v.
   Enbart fåniga tips och råd från Flockimmunitetsmyndigheten. Tvätta händerna o.likn. Inte förvånande att vi har över 15000 döda. 🙁

 2. Jo, säkrast att stanna hemma med tanke på hur dålig vård man får i Sverige. (Det finns undantag, men alltför ofta får man helt fel behandling.)

 3. Så länge det finns egoistiska människor som vägrar vaccinera sig så kommer vi få leva länge med pandemin
  Fattar inte hur dessa människor tänker men när dom blir sjuka i covid så nog söker dom hjälp från sjukvården Nä stanna hemma och var sjuka

  • Det finns människor som har nedsatt immunförsvar och lider av autoimuna sjukdomar och kanske inte kan handskas / överleva vaccineringen… Tänk på Dem.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.