fbpx

71 nya coronafall i länet

Från fredag till söndag har 71 ytterligare personer i Norrbotten bekräftats ha covid-19.

Under fredag testades 22 personer positivt, i lördags 39 personer, och under söndag tio. Det innebär att totalt 28.310 personer i länet har konstaterats vara smittade.

Region Norrbotten uppger vidare att tre personer med covid-19 vårdas idag på sjukhus i länet, varav två av dem vårdas på C-IVA.

Totalt  har 291 personer med bekräftad covid-19 avlidit i Norrbotten sedan coronautbrottets början.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “71 nya coronafall i länet

 1. kanske bäst att stoppa besök från vårat östra grannland…har läst att dom har höga smittotal där…Och det där med Vaccin verkar ju inte hindra våran skolminister har ju blivit sjuk i Covid och enligt uppgift så är hon vaccinerad enligt alla rekommendationer … Vårat grannland i Sydväst har också enorma problem med Covid-19 kanske läge för Svenskn att sätta upp liknande kontroller runtom som just Finland och Danmark haft mot Svenskar….

  • Sverige har inte styrande med kraft nog att göra sådant, eller göra något öht. Ingen nedstängning, inga munskydd, inga stängda gränser, inget alls. Folk kan resa in helt utan smittskyddskontroller o.s.v.
   Enbart fåniga tips och råd från Flockimmunitetsmyndigheten. Tvätta händerna o.likn. Inte förvånande att vi har över 15000 döda. 🙁

 2. Jo, säkrast att stanna hemma med tanke på hur dålig vård man får i Sverige. (Det finns undantag, men alltför ofta får man helt fel behandling.)

 3. Så länge det finns egoistiska människor som vägrar vaccinera sig så kommer vi få leva länge med pandemin
  Fattar inte hur dessa människor tänker men när dom blir sjuka i covid så nog söker dom hjälp från sjukvården Nä stanna hemma och var sjuka

  • Det finns människor som har nedsatt immunförsvar och lider av autoimuna sjukdomar och kanske inte kan handskas / överleva vaccineringen… Tänk på Dem.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.