fbpx

71 nya coronafall i länet

Från fredag till söndag har 71 ytterligare personer i Norrbotten bekräftats ha covid-19.

Under fredag testades 22 personer positivt, i lördags 39 personer, och under söndag tio. Det innebär att totalt 28.310 personer i länet har konstaterats vara smittade.

Region Norrbotten uppger vidare att tre personer med covid-19 vårdas idag på sjukhus i länet, varav två av dem vårdas på C-IVA.

Totalt  har 291 personer med bekräftad covid-19 avlidit i Norrbotten sedan coronautbrottets början.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “71 nya coronafall i länet

 1. kanske bäst att stoppa besök från vårat östra grannland…har läst att dom har höga smittotal där…Och det där med Vaccin verkar ju inte hindra våran skolminister har ju blivit sjuk i Covid och enligt uppgift så är hon vaccinerad enligt alla rekommendationer … Vårat grannland i Sydväst har också enorma problem med Covid-19 kanske läge för Svenskn att sätta upp liknande kontroller runtom som just Finland och Danmark haft mot Svenskar….

  • Sverige har inte styrande med kraft nog att göra sådant, eller göra något öht. Ingen nedstängning, inga munskydd, inga stängda gränser, inget alls. Folk kan resa in helt utan smittskyddskontroller o.s.v.
   Enbart fåniga tips och råd från Flockimmunitetsmyndigheten. Tvätta händerna o.likn. Inte förvånande att vi har över 15000 döda. 🙁

 2. Jo, säkrast att stanna hemma med tanke på hur dålig vård man får i Sverige. (Det finns undantag, men alltför ofta får man helt fel behandling.)

 3. Så länge det finns egoistiska människor som vägrar vaccinera sig så kommer vi få leva länge med pandemin
  Fattar inte hur dessa människor tänker men när dom blir sjuka i covid så nog söker dom hjälp från sjukvården Nä stanna hemma och var sjuka

  • Det finns människor som har nedsatt immunförsvar och lider av autoimuna sjukdomar och kanske inte kan handskas / överleva vaccineringen… Tänk på Dem.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.