Företagssupport i Tornedalen i virustider

TORNEDALEN: Nu går Pajala, Övertorneå och Haparanda, ut med ett erbjudande till företagare i respektive kommun och erbjuder en företagssupport för frågor som uppstått hos företagare i samband med Corona-viruset.

Kommunerna har gett ett utökat uppdrag till NyföretagarCentrum Nord, som kommer att bemanna Företagssupport Tornedalen med organisationens befintliga företagsrådgivare.

NyföretagarCentrum Nords har sedan tidigare ett uppdrag att bedriva rådgivning till nya och blivande företagare i bland annat Haparanda, Övertorneå och Pajala samt att genomföra tema-seminarier och främja olika affärsnätverk. Nu utökas tillfälligt detta uppdrag i Tornedalen.

För att stötta lokala entreprenörer erbjuds lotsning och rådgivning till både nya och etablerade företag som har frågor gällande till exempel:

  • att minska kostnader (personal, hyror etc.)
  • att hitta rätt finansieringslösningar
  • att ta del av de olika stödpaketen – lokalt, regionalt, nationellt
  • att förändra affärsidén och hitta alternativa intäktskällor t.ex. nya erbjudanden och/eller marknader

Tjänsten finansieras i första hand genom NyföretagarCentrum Nords befintliga finansiering på orterna, bland annat den medfinansiering som kommunerna redan gått in för de ordinarie tjänsterna i år.

– Vi kommer även att samverka med övriga företag, organisationer, myndigheter samt lots-/supportfunktioner i detta arbete. Det viktigaste är att våra företagare hittar rätt bland all information och kommer i kontakt med rätt aktörer så att de också kan nyttja de stöd och möjligheter som finns, säger Camilla Sehlin Verksamhetschef NyföretagarCentrum Nord.

Företag i Tornedalen som har frågor anledning av Corona-viruset kan boka rådgivning via www.nyforetagarcentrum.se/nord eller kontakta någon  av rådgivarna direkt, i Haparanda och Övertorneå är detta Monica Wikström-Johansson och i Pajala kommun Hans Mörtberg. Rådgivningen genomförs via telefon, mail eller digitalt via videomöte. Att vända sig till Företagssupport Tornedalen är kostnadsfritt och konfidentiellt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Företagssupport i Tornedalen i virustider

  1. Medelålder för lärare +60 och år. Alla dessa äldre är i riskzonen, hur kommer skolans framtid att vara?

  2. Ett bra beslut bara det gagnar företag som tidigare har haft ordning på debet och kredit, betalt skatter och avgifter utan betalningsanmärkningar. Det gäller ju alla löntagare också. För har dom en enda betalningsanmärkning så är dom rökta. Samma sak ska gälla företag som söker stöd. Har man inte skött sig före Corona, vad säger att man gör det efteråt.

  3. Ett mycket seriöst initiativ. Vissa oseriösa företagare verkar vilja att våra skattepengar ska utbetalas direkt, företagaren får själv välja summan, till deras konto här och nu utan nån kreditprövning genom deras bank. finns de nått mer som oseriöst än detta? företaget kanske var konkursmässigt redan före coronan? och alla kriminella företag i undre världen skulle säkert sko sig om detta skulle verkställas. företag som inte har ”muskler” att klara sig i 2-3 månader har ingen framtid och då är de bara bra att dom går i konkurs. och då blir bara sen tidigare vinstgivande företag kvar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.