fbpx

Företagssupport i Tornedalen i virustider

TORNEDALEN: Nu går Pajala, Övertorneå och Haparanda, ut med ett erbjudande till företagare i respektive kommun och erbjuder en företagssupport för frågor som uppstått hos företagare i samband med Corona-viruset.

Kommunerna har gett ett utökat uppdrag till NyföretagarCentrum Nord, som kommer att bemanna Företagssupport Tornedalen med organisationens befintliga företagsrådgivare.

NyföretagarCentrum Nords har sedan tidigare ett uppdrag att bedriva rådgivning till nya och blivande företagare i bland annat Haparanda, Övertorneå och Pajala samt att genomföra tema-seminarier och främja olika affärsnätverk. Nu utökas tillfälligt detta uppdrag i Tornedalen.

För att stötta lokala entreprenörer erbjuds lotsning och rådgivning till både nya och etablerade företag som har frågor gällande till exempel:

 • att minska kostnader (personal, hyror etc.)
 • att hitta rätt finansieringslösningar
 • att ta del av de olika stödpaketen – lokalt, regionalt, nationellt
 • att förändra affärsidén och hitta alternativa intäktskällor t.ex. nya erbjudanden och/eller marknader

Tjänsten finansieras i första hand genom NyföretagarCentrum Nords befintliga finansiering på orterna, bland annat den medfinansiering som kommunerna redan gått in för de ordinarie tjänsterna i år.

– Vi kommer även att samverka med övriga företag, organisationer, myndigheter samt lots-/supportfunktioner i detta arbete. Det viktigaste är att våra företagare hittar rätt bland all information och kommer i kontakt med rätt aktörer så att de också kan nyttja de stöd och möjligheter som finns, säger Camilla Sehlin Verksamhetschef NyföretagarCentrum Nord.

Företag i Tornedalen som har frågor anledning av Corona-viruset kan boka rådgivning via www.nyforetagarcentrum.se/nord eller kontakta någon  av rådgivarna direkt, i Haparanda och Övertorneå är detta Monica Wikström-Johansson och i Pajala kommun Hans Mörtberg. Rådgivningen genomförs via telefon, mail eller digitalt via videomöte. Att vända sig till Företagssupport Tornedalen är kostnadsfritt och konfidentiellt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Företagssupport i Tornedalen i virustider

 1. Medelålder för lärare +60 och år. Alla dessa äldre är i riskzonen, hur kommer skolans framtid att vara?

 2. Ett bra beslut bara det gagnar företag som tidigare har haft ordning på debet och kredit, betalt skatter och avgifter utan betalningsanmärkningar. Det gäller ju alla löntagare också. För har dom en enda betalningsanmärkning så är dom rökta. Samma sak ska gälla företag som söker stöd. Har man inte skött sig före Corona, vad säger att man gör det efteråt.

 3. Ett mycket seriöst initiativ. Vissa oseriösa företagare verkar vilja att våra skattepengar ska utbetalas direkt, företagaren får själv välja summan, till deras konto här och nu utan nån kreditprövning genom deras bank. finns de nått mer som oseriöst än detta? företaget kanske var konkursmässigt redan före coronan? och alla kriminella företag i undre världen skulle säkert sko sig om detta skulle verkställas. företag som inte har ”muskler” att klara sig i 2-3 månader har ingen framtid och då är de bara bra att dom går i konkurs. och då blir bara sen tidigare vinstgivande företag kvar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.