fbpx

Flydde från kriget i Ukraina till Haparanda

Civilminister Ida Karkiainen hälsar här Irini Merleni välkommen till Sverige och Haparanda.

Återigen har Haparanda med HSKT Brottning visat sina stora, varma hjärtan för människor som flyr från sina hemländers krigstillstånd. Flerfaldiga EM-, VM- och OS-guldmedaljören i brottning Irini Merleni, hennes två söner och mamma beslutade som många andra att fly från krigets Ukraina och är nu i Haparanda.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Flydde från kriget i Ukraina till Haparanda

  1. du SD:era. var inte sverige fullt när åkesson åkte till turkiska gränsen med plakatet. och ditt inlägg visar med tydlighet att du inte vet nått hur landet styrs och efter vilka regler. för det har ju visat sig att av alla sD väljare är ca 80 % rent ovetande vad som händer i samhället. dom läser inga dagstidningar och är misslyckande individer i familjelivet och inom företagandet. och för att rättfärdiga sig själv tar dom sig uppgiften att vara rena rättshavirister ala putin och thrump.de är en SD väljare i klartext.

    • Ni vet väll vilket parti som fick flest röster i Haparandas olika distrikt i det senaste valet?
      SD hade flest röster på Marielund och även i Karungi.

  2. Ida Karkiainen, kände du henne eller var det bara ett sätt att hamna i media igen, ett PR-trick?

  3. Nå ä de typiskt Ida/s att träda fram i populistiska sammanhang. Titta va vi ä bra. Oj oj.
    Men HSKT brottning bra jobbat

  4. Nu blir brottningen i Haparanda sevärd med en flerfaldig EM-, VM- och OS- medaljör i klubben.

  5. Finner det intressant när man ser en Sosse i bilden, medans Socialdemokraterna gick ut med att ”andra får ta ansvar för ukrainska flyktingar”. Socialdemokraterna ville inte hjälpa dem alls först. Nu är dem väl illa tvungna för att fortsatt klamra sig fast vid makt. (politiskt självmord om dem inte skulle gått med på att hjälpa).

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger