fbpx

Flydde från kriget i Ukraina till Haparanda

Civilminister Ida Karkiainen hälsar här Irini Merleni välkommen till Sverige och Haparanda.

Återigen har Haparanda med HSKT Brottning visat sina stora, varma hjärtan för människor som flyr från sina hemländers krigstillstånd. Flerfaldiga EM-, VM- och OS-guldmedaljören i brottning Irini Merleni, hennes två söner och mamma beslutade som många andra att fly från krigets Ukraina och är nu i Haparanda.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Flydde från kriget i Ukraina till Haparanda

 1. du SD:era. var inte sverige fullt när åkesson åkte till turkiska gränsen med plakatet. och ditt inlägg visar med tydlighet att du inte vet nått hur landet styrs och efter vilka regler. för det har ju visat sig att av alla sD väljare är ca 80 % rent ovetande vad som händer i samhället. dom läser inga dagstidningar och är misslyckande individer i familjelivet och inom företagandet. och för att rättfärdiga sig själv tar dom sig uppgiften att vara rena rättshavirister ala putin och thrump.de är en SD väljare i klartext.

  • Ni vet väll vilket parti som fick flest röster i Haparandas olika distrikt i det senaste valet?
   SD hade flest röster på Marielund och även i Karungi.

 2. Ida Karkiainen, kände du henne eller var det bara ett sätt att hamna i media igen, ett PR-trick?

 3. Nå ä de typiskt Ida/s att träda fram i populistiska sammanhang. Titta va vi ä bra. Oj oj.
  Men HSKT brottning bra jobbat

 4. Nu blir brottningen i Haparanda sevärd med en flerfaldig EM-, VM- och OS- medaljör i klubben.

 5. Finner det intressant när man ser en Sosse i bilden, medans Socialdemokraterna gick ut med att ”andra får ta ansvar för ukrainska flyktingar”. Socialdemokraterna ville inte hjälpa dem alls först. Nu är dem väl illa tvungna för att fortsatt klamra sig fast vid makt. (politiskt självmord om dem inte skulle gått med på att hjälpa).

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka