fbpx

Flydde från kriget i Ukraina till Haparanda

Civilminister Ida Karkiainen hälsar här Irini Merleni välkommen till Sverige och Haparanda.

Återigen har Haparanda med HSKT Brottning visat sina stora, varma hjärtan för människor som flyr från sina hemländers krigstillstånd. Flerfaldiga EM-, VM- och OS-guldmedaljören i brottning Irini Merleni, hennes två söner och mamma beslutade som många andra att fly från krigets Ukraina och är nu i Haparanda.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Flydde från kriget i Ukraina till Haparanda

 1. du SD:era. var inte sverige fullt när åkesson åkte till turkiska gränsen med plakatet. och ditt inlägg visar med tydlighet att du inte vet nått hur landet styrs och efter vilka regler. för det har ju visat sig att av alla sD väljare är ca 80 % rent ovetande vad som händer i samhället. dom läser inga dagstidningar och är misslyckande individer i familjelivet och inom företagandet. och för att rättfärdiga sig själv tar dom sig uppgiften att vara rena rättshavirister ala putin och thrump.de är en SD väljare i klartext.

  • Ni vet väll vilket parti som fick flest röster i Haparandas olika distrikt i det senaste valet?
   SD hade flest röster på Marielund och även i Karungi.

 2. Ida Karkiainen, kände du henne eller var det bara ett sätt att hamna i media igen, ett PR-trick?

 3. Nå ä de typiskt Ida/s att träda fram i populistiska sammanhang. Titta va vi ä bra. Oj oj.
  Men HSKT brottning bra jobbat

 4. Nu blir brottningen i Haparanda sevärd med en flerfaldig EM-, VM- och OS- medaljör i klubben.

 5. Finner det intressant när man ser en Sosse i bilden, medans Socialdemokraterna gick ut med att ”andra får ta ansvar för ukrainska flyktingar”. Socialdemokraterna ville inte hjälpa dem alls först. Nu är dem väl illa tvungna för att fortsatt klamra sig fast vid makt. (politiskt självmord om dem inte skulle gått med på att hjälpa).

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.