fbpx

Tid inne för ansökan om krisstöd

Från och med 9 augusti kan producenter inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostnader på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen i Norrbotten är stöden till för producenter som har haft ekonomisk påverkan på sin verksamhet till följd av det försämrade omvärldsläget. ”Det kan till exempel vara ökade kostnader för bränsle, utsäde och djurfoder”.

Ansökningsperioden för de båda krisstöden är  till den 20 september.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Tid inne för ansökan om krisstöd

  1. Krisstödet till bönderna är Sosse politik! Ang. räntan så är dagens låntagare bortskämda med onormalt låga räntor. I början av 1990-talet när borgarna styrde var min ränta runt 15 % på ett villa lån!! Efter att Sossarna tog över och sanera statens ekonomi låg räntan runt 5-6 %. Borgarna avskaffa fastighet-skatten år 2006, men införde en avgift istället. För min del blev avgiften högre än skatten för en villa i glesbygd med låg tax.värde!!

    • Hela 80- talet var räntan en bit över 10 %. Sedan har lågkonjunktur och högkonjunktur en hel del att göra med detta också. Måste säga att de senaste 4 åren, med sossarna i förarsätet, har ALLT blivit sämre och dyrare.

  2. Det är inte bara det svenska folket som är högbelånat. Både kommunerna och regionerna är högbelånade. Ångestskriken börjar snart höras nattetid i de högbelånade nybyggda bostadsområdena. Alla behöver snart krisstöd då maten, bränslet, strömmen, lånen etc blir dyrare. Svensken har levt på kredit i många herrans år. Kanske det är dags att vakna upp till en verklighet. Spricker bostadsbubblan så behöver svensken inte gå på gym, svensken får en naturlig viktnedgång. Jordbruket stöder jag gärna. Utan ett levande jordbruk så blir det väldigt svårt i kristider.

    • Enligt svenska riksbanken är inflationen mycket låg och bara tillfällig.
      Ingen anledning till oro. Räntorna måste hållas låga för att det högbelånade svenska folket ska klara sig. Bostadsbubblan riskerar att spricka.
      Den som är satt i skuld är icke fri.

      • @jgf

        Inflationen låg när matpriserna på några år nästan fördubblats?!

        Sedan höjs inte lönerna.

        Sparräntorna är på noll hos de flesta bankerna. Men däremot går det bra höja låneräntorna och skylla på inflationen och kriget!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger

Haparandas elever välkomnades tillbaka

På Aspstrandens skola välkomnades nya och gamla elever tillbaka efter sommaren av en sjungande lärarkår och ett hjärtligt tal av rektor Jarko Tuisku. 

En skärgårdsälskande sjöräddare med påbrå

Salmisbon Ida Svanberg är nybliven sjöräddare och en av få kvinnliga sjöräddare som finns inom ideella Svenska sjöräddningssällskapet. ”Det känns bra att känna att man kan bidra, inte minst till att fler vågar sig ut i vår vackra skärgård”, säger

Intresset för Norrbotten som turistmål ökar

Med säsongen i hamn har skärgårdsentreprenören Kim Innala goda förhoppningar för turistnäringen i Haparandas skärgård. Han har märkt en ökning av finländska och internationella turister i år, men menar att semestersäsongen gärna kan förlängas för att locka mer sydeuropeiska gäster.