fbpx

Tid inne för ansökan om krisstöd

Från och med 9 augusti kan producenter inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostnader på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen i Norrbotten är stöden till för producenter som har haft ekonomisk påverkan på sin verksamhet till följd av det försämrade omvärldsläget. ”Det kan till exempel vara ökade kostnader för bränsle, utsäde och djurfoder”.

Ansökningsperioden för de båda krisstöden är  till den 20 september.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Tid inne för ansökan om krisstöd

 1. Krisstödet till bönderna är Sosse politik! Ang. räntan så är dagens låntagare bortskämda med onormalt låga räntor. I början av 1990-talet när borgarna styrde var min ränta runt 15 % på ett villa lån!! Efter att Sossarna tog över och sanera statens ekonomi låg räntan runt 5-6 %. Borgarna avskaffa fastighet-skatten år 2006, men införde en avgift istället. För min del blev avgiften högre än skatten för en villa i glesbygd med låg tax.värde!!

  • Hela 80- talet var räntan en bit över 10 %. Sedan har lågkonjunktur och högkonjunktur en hel del att göra med detta också. Måste säga att de senaste 4 åren, med sossarna i förarsätet, har ALLT blivit sämre och dyrare.

 2. Det är inte bara det svenska folket som är högbelånat. Både kommunerna och regionerna är högbelånade. Ångestskriken börjar snart höras nattetid i de högbelånade nybyggda bostadsområdena. Alla behöver snart krisstöd då maten, bränslet, strömmen, lånen etc blir dyrare. Svensken har levt på kredit i många herrans år. Kanske det är dags att vakna upp till en verklighet. Spricker bostadsbubblan så behöver svensken inte gå på gym, svensken får en naturlig viktnedgång. Jordbruket stöder jag gärna. Utan ett levande jordbruk så blir det väldigt svårt i kristider.

  • Enligt svenska riksbanken är inflationen mycket låg och bara tillfällig.
   Ingen anledning till oro. Räntorna måste hållas låga för att det högbelånade svenska folket ska klara sig. Bostadsbubblan riskerar att spricka.
   Den som är satt i skuld är icke fri.

   • @jgf

    Inflationen låg när matpriserna på några år nästan fördubblats?!

    Sedan höjs inte lönerna.

    Sparräntorna är på noll hos de flesta bankerna. Men däremot går det bra höja låneräntorna och skylla på inflationen och kriget!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.