fbpx

Tid inne för ansökan om krisstöd

Från och med 9 augusti kan producenter inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostnader på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen i Norrbotten är stöden till för producenter som har haft ekonomisk påverkan på sin verksamhet till följd av det försämrade omvärldsläget. ”Det kan till exempel vara ökade kostnader för bränsle, utsäde och djurfoder”.

Ansökningsperioden för de båda krisstöden är  till den 20 september.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Tid inne för ansökan om krisstöd

 1. Krisstödet till bönderna är Sosse politik! Ang. räntan så är dagens låntagare bortskämda med onormalt låga räntor. I början av 1990-talet när borgarna styrde var min ränta runt 15 % på ett villa lån!! Efter att Sossarna tog över och sanera statens ekonomi låg räntan runt 5-6 %. Borgarna avskaffa fastighet-skatten år 2006, men införde en avgift istället. För min del blev avgiften högre än skatten för en villa i glesbygd med låg tax.värde!!

  • Hela 80- talet var räntan en bit över 10 %. Sedan har lågkonjunktur och högkonjunktur en hel del att göra med detta också. Måste säga att de senaste 4 åren, med sossarna i förarsätet, har ALLT blivit sämre och dyrare.

 2. Det är inte bara det svenska folket som är högbelånat. Både kommunerna och regionerna är högbelånade. Ångestskriken börjar snart höras nattetid i de högbelånade nybyggda bostadsområdena. Alla behöver snart krisstöd då maten, bränslet, strömmen, lånen etc blir dyrare. Svensken har levt på kredit i många herrans år. Kanske det är dags att vakna upp till en verklighet. Spricker bostadsbubblan så behöver svensken inte gå på gym, svensken får en naturlig viktnedgång. Jordbruket stöder jag gärna. Utan ett levande jordbruk så blir det väldigt svårt i kristider.

  • Enligt svenska riksbanken är inflationen mycket låg och bara tillfällig.
   Ingen anledning till oro. Räntorna måste hållas låga för att det högbelånade svenska folket ska klara sig. Bostadsbubblan riskerar att spricka.
   Den som är satt i skuld är icke fri.

   • @jgf

    Inflationen låg när matpriserna på några år nästan fördubblats?!

    Sedan höjs inte lönerna.

    Sparräntorna är på noll hos de flesta bankerna. Men däremot går det bra höja låneräntorna och skylla på inflationen och kriget!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.