fbpx

Tid inne för ansökan om krisstöd

Från och med 9 augusti kan producenter inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostnader på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen i Norrbotten är stöden till för producenter som har haft ekonomisk påverkan på sin verksamhet till följd av det försämrade omvärldsläget. ”Det kan till exempel vara ökade kostnader för bränsle, utsäde och djurfoder”.

Ansökningsperioden för de båda krisstöden är  till den 20 september.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Tid inne för ansökan om krisstöd

 1. Krisstödet till bönderna är Sosse politik! Ang. räntan så är dagens låntagare bortskämda med onormalt låga räntor. I början av 1990-talet när borgarna styrde var min ränta runt 15 % på ett villa lån!! Efter att Sossarna tog över och sanera statens ekonomi låg räntan runt 5-6 %. Borgarna avskaffa fastighet-skatten år 2006, men införde en avgift istället. För min del blev avgiften högre än skatten för en villa i glesbygd med låg tax.värde!!

  • Hela 80- talet var räntan en bit över 10 %. Sedan har lågkonjunktur och högkonjunktur en hel del att göra med detta också. Måste säga att de senaste 4 åren, med sossarna i förarsätet, har ALLT blivit sämre och dyrare.

 2. Det är inte bara det svenska folket som är högbelånat. Både kommunerna och regionerna är högbelånade. Ångestskriken börjar snart höras nattetid i de högbelånade nybyggda bostadsområdena. Alla behöver snart krisstöd då maten, bränslet, strömmen, lånen etc blir dyrare. Svensken har levt på kredit i många herrans år. Kanske det är dags att vakna upp till en verklighet. Spricker bostadsbubblan så behöver svensken inte gå på gym, svensken får en naturlig viktnedgång. Jordbruket stöder jag gärna. Utan ett levande jordbruk så blir det väldigt svårt i kristider.

  • Enligt svenska riksbanken är inflationen mycket låg och bara tillfällig.
   Ingen anledning till oro. Räntorna måste hållas låga för att det högbelånade svenska folket ska klara sig. Bostadsbubblan riskerar att spricka.
   Den som är satt i skuld är icke fri.

   • @jgf

    Inflationen låg när matpriserna på några år nästan fördubblats?!

    Sedan höjs inte lönerna.

    Sparräntorna är på noll hos de flesta bankerna. Men däremot går det bra höja låneräntorna och skylla på inflationen och kriget!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.