fbpx

Haparandabor bidrar till Världens barn-insamling

Cirka 45.000 frivilliga landet runt är engagerade i insamling för Världens barn. Foto: Världens barn

Radiohjälpens årliga kampanj för insamling till Världens barn startade slutspurten den 30 september och avslutas idag den 9 oktober.

Uppemot 45 000 engagerade och 14 organisationer gör gemensam sak med SVT och Sveriges Radio P4 och samlar in till Radiohjälpens rikstäckande insamling.

Under lördagen fanns Svenska kyrkan på plats på PMU i Haparanda för att ge Haparandaborna chansen att skänka en slant till insamlingen Världens barn när målsnöret närmade sig.

Fredagens tv-gala ”Tillsammans för världens barn” samlade in 18 555 716 kronor under kvällen, vilket är nästan 1,1 miljoner mer än vid fjolårets galakväll. Den insamlade summan till förmån för barns rätt till hälsa, skola och trygghet var vid kvällens slut 37.878.846 kronor.

I dag söndag, sänder SVT den slutliga summering för årets Världens Barn-insamling.

Pengarna som kampanjen drar in gör det möjligt att stödja fler än 40 olika projekt runt om i världen. Det projekten har gemensamt är att de jobbar för barns framtid och att de alltid utgår från barns rättigheter.

2021 samlades 35.476.997 kronor in till Världens barn.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Haparandabor bidrar till Världens barn-insamling

  1. Hur många av dom projekten är i Sverige? Kan nån redovisa den verkliga summan som hamnar rätt.vad kostar världens barnorganisationen i Sverige?herrar ock damer som leder detta har inga låglönejobb precis.kommer ens hälften av pengarna dit dom gör nån verklig nytta?verkar ju bli värre år efter år.inte bra alls.

  2. ..det är ju att gå över ån efter vatten som det heter. Finns gott om Hjälpbehövande I Sverige.

  3. Vi skulle behöva få en insamling för Sveriges barn, vi har i dagsläget 1,8 miljoner svenskar som lever på gränsen till utblottning, och inte gör ju inflationen saken bättre, nej allt blir bara dyrare. Dessutom så stiger antalet uteliggare hela tiden. Börja snälla människor samla in pengar till Sverige också.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Alla kan lära sig minnestekniker”

Biosalongen på Folkets hus i Haparanda var nästintill fullsatt i tisdags kväll då kommunen bjudit in till ”En kväll man inte glömmer”. 

Taxibolag svarar på kritik om färdtjänst

En man fick inte åka till Haparanda efter att ha varit inlagd på Kalix sjukhus. Färdtjänsten beställdes att köra till hans bostad i Korpikylä, men eftersom han inte hade nycklarna med sig ville han hoppa av i gränsstaden istället. Detta

Mörtberg (C) redo att minska sitt arvode

Efter minoritetsåterremissen i måndagens kommunfullmäktige i Övertorneå ska frågan om revidering av budgeten, med förslaget om höjd kommunalskatt, återupptas den 25 november. Kommunalrådet Tomas Mörtberg (C) uppges vara redo att gå ned i arvode. ”Jag har lämnat förslag till arbetsutskottet”,

Mörkret har inte vunnit över ljuset

Levande ljus, sång och tal om ljuset som besegrar mörkret och om sorgen som en av livets och glädjens byggstenar, var ett bärande budskap när Pajala församling under torsdagskvällen inledde Allhelgonahelgen med en minnesstund i Jarhois kapell för att minnas

Höstlov med mörker och ljus

Under vecka 44 infaller höstlovet i hela Sverige. I Övertorneå kommun anordnades många olika aktiviteter för de höstlovslediga barnen och ungdomarna. 

Chefens strävan: nära ledarskap och aktiviteter

Niklas Dahl, tillförordnad verksamhetschef på äldreboendet Hemstranden i Haparanda, lyfter vikten av aktiviteter och ett nära ledarskap. ”Alla ska ha mod att styra över sitt eget arbete”, säger han. 

Isbanor i byarna manglades på nytt

Kultur- och fritidsutskottet i Haparanda har beslutat att förvaltningen ska säkerställa att det finns åkbara isplaner även utanför tätorten. Utskottet har också beslutat att föreningsbidraget för att drifta dessa ska höjas. 

Ett kallt dopp piggar upp

Nu är säsongen för vinterbadare i Haparanda öppnad och redan första dagen tog sig flera ett dopp för kropp och själ. 

Stine fann lugnet i norr

Konstnären Stine Vuokila tröttnade på livet i storstaden och sedan tog livet henne till Tervola och sedan Torneå. Hennes färgglada verk utstrålar glädje.