fbpx

Haparandabor bidrar till Världens barn-insamling

Cirka 45.000 frivilliga landet runt är engagerade i insamling för Världens barn. Foto: Världens barn

Radiohjälpens årliga kampanj för insamling till Världens barn startade slutspurten den 30 september och avslutas idag den 9 oktober.

Uppemot 45 000 engagerade och 14 organisationer gör gemensam sak med SVT och Sveriges Radio P4 och samlar in till Radiohjälpens rikstäckande insamling.

Under lördagen fanns Svenska kyrkan på plats på PMU i Haparanda för att ge Haparandaborna chansen att skänka en slant till insamlingen Världens barn när målsnöret närmade sig.

Fredagens tv-gala ”Tillsammans för världens barn” samlade in 18 555 716 kronor under kvällen, vilket är nästan 1,1 miljoner mer än vid fjolårets galakväll. Den insamlade summan till förmån för barns rätt till hälsa, skola och trygghet var vid kvällens slut 37.878.846 kronor.

I dag söndag, sänder SVT den slutliga summering för årets Världens Barn-insamling.

Pengarna som kampanjen drar in gör det möjligt att stödja fler än 40 olika projekt runt om i världen. Det projekten har gemensamt är att de jobbar för barns framtid och att de alltid utgår från barns rättigheter.

2021 samlades 35.476.997 kronor in till Världens barn.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Haparandabor bidrar till Världens barn-insamling

  1. Hur många av dom projekten är i Sverige? Kan nån redovisa den verkliga summan som hamnar rätt.vad kostar världens barnorganisationen i Sverige?herrar ock damer som leder detta har inga låglönejobb precis.kommer ens hälften av pengarna dit dom gör nån verklig nytta?verkar ju bli värre år efter år.inte bra alls.

  2. ..det är ju att gå över ån efter vatten som det heter. Finns gott om Hjälpbehövande I Sverige.

  3. Vi skulle behöva få en insamling för Sveriges barn, vi har i dagsläget 1,8 miljoner svenskar som lever på gränsen till utblottning, och inte gör ju inflationen saken bättre, nej allt blir bara dyrare. Dessutom så stiger antalet uteliggare hela tiden. Börja snälla människor samla in pengar till Sverige också.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Lyckat botemedel mot stillasittande

Cykling, kultur och historia visade sig vara en lyckosam kombination som drog många till evenemanget på Aunesgården. 

Tio år av stolthet i Pajala ska firas

Det är tio år sedan Tornedalen Pride såg dagens ljus. Detta ska firas rejält under marknadsveckan med nostalgisk klubbkväll, parad och andra aktiviteter. ”Vi ska fira och minnas var det startade ifrån”, säger projektledaren Rebecka Digervall. 

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka