fbpx

Sjukresa gick i 140 kilometer

Henry Vesalas sjukresa hem till Haparanda blev en skräckupplevelse. Taxichauffören blåste på i 140 och använde samtidigt mobilen. – Alla vi som åkte i bilen är värd en ursäkt från taxibolaget, en sån här resa ska man inte ha. Foto: Anneli Sundbom


En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Sjukresa gick i 140 kilometer

  1. Min mamma åkte från Kalix till Haparanda förra året, hon var liggandes, resan tog nästan 3 timmar då chauffören körde andra patienter i samma bil samtidigt.

    • Ja det är ju samåkning så att säga .
      inga konstigheter.
      men jobbigt såklart med den tid de tar ibland .

  2. Min mamma höll på att bli avlämnad i Sangis istället för Salmis. Men min mamma stod på sig. Sedan när han var i Salmis så stannade taxichauffören mitt på Salmisvägen och ville ha betalt av mamma. Det är 70 km I timmen på Salmisvägen. Detta hände mitt i smällkalla vintern. Jag anmälde detta till Sverigetaxi men det har uppenbarligen runnit ut i sanden. Ingen har hört av sig. Man måste tänka på det att, kör man sjuktransport via samordningen då är man sjukvårdens förlängda arm. Man är ansvarig för patienten som ska hem till rätt adress.

  3. Månntro om det var en Mercedes ? Jag har varit med om samma sak!

    • Synd att man som journalist inte kollar upp sin fakta innan denne publicerar sina artiklar. Det är bara att söka på North ride på Facebook och läsa deras senaste inlägg. Fruktansvärt tråkigt att de ska motarbetas hela tiden!

      • Jag åkte tågersättningsbuss i början av maj från Boden mot Haparanda och busschauffören kom ikapp en av detta nya taxibolags bilar i Salmis. Taxin låg framför på 80-väg i 65-70km/h. När busschauffören skulle köra förbi taxin så ökade denne farten och vinkade i sidorutan till busschauffören att också öka farten. Busschauffören blev riktigt arg och ringde direkt till någon jag antar var nån trafikledning och talade om incidenten. Verkligen inte trafiksäkert. Har aldrig varit med om något liknande i trafiken.

        Med vänliga hälsningar från en trygg bussresenär

      • Amanda: Vad menar du med skitsnack? Yttra dig inte om nåt du inte har fakta på

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger