fbpx

Sjukresa gick i 140 kilometer

Henry Vesalas sjukresa hem till Haparanda blev en skräckupplevelse. Taxichauffören blåste på i 140 och använde samtidigt mobilen. – Alla vi som åkte i bilen är värd en ursäkt från taxibolaget, en sån här resa ska man inte ha. Foto: Anneli Sundbom


En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Sjukresa gick i 140 kilometer

 1. Min mamma åkte från Kalix till Haparanda förra året, hon var liggandes, resan tog nästan 3 timmar då chauffören körde andra patienter i samma bil samtidigt.

  • Ja det är ju samåkning så att säga .
   inga konstigheter.
   men jobbigt såklart med den tid de tar ibland .

 2. Min mamma höll på att bli avlämnad i Sangis istället för Salmis. Men min mamma stod på sig. Sedan när han var i Salmis så stannade taxichauffören mitt på Salmisvägen och ville ha betalt av mamma. Det är 70 km I timmen på Salmisvägen. Detta hände mitt i smällkalla vintern. Jag anmälde detta till Sverigetaxi men det har uppenbarligen runnit ut i sanden. Ingen har hört av sig. Man måste tänka på det att, kör man sjuktransport via samordningen då är man sjukvårdens förlängda arm. Man är ansvarig för patienten som ska hem till rätt adress.

  • Synd att man som journalist inte kollar upp sin fakta innan denne publicerar sina artiklar. Det är bara att söka på North ride på Facebook och läsa deras senaste inlägg. Fruktansvärt tråkigt att de ska motarbetas hela tiden!

   • Jag åkte tågersättningsbuss i början av maj från Boden mot Haparanda och busschauffören kom ikapp en av detta nya taxibolags bilar i Salmis. Taxin låg framför på 80-väg i 65-70km/h. När busschauffören skulle köra förbi taxin så ökade denne farten och vinkade i sidorutan till busschauffören att också öka farten. Busschauffören blev riktigt arg och ringde direkt till någon jag antar var nån trafikledning och talade om incidenten. Verkligen inte trafiksäkert. Har aldrig varit med om något liknande i trafiken.

    Med vänliga hälsningar från en trygg bussresenär

   • Amanda: Vad menar du med skitsnack? Yttra dig inte om nåt du inte har fakta på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka