fbpx

A-traktor körde för fort

Polisen stoppar en a-traktor i Kalix.

Fordonet stoppas vid 00.30-tiden natten mot lördagen för kontroll efter att den kört fortare än tillåtet.

A-traktorn tas i beslag för teknisk undersökning och anmälan om olovlig körning upprättas. Polisen kontaktar vårdnadshavare.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “A-traktor körde för fort

 1. Gör som i Storbritannien där fordon skrotas om dessa inte uppfyller trafiksäkerhetsarbetet, om dom är manipulerade, oförsäkrade, oskattade, obesiktigade eller obetalda p-böter.
  Dessutom böter ovanpå detta.

  • Nä, avskaffa fordonsskatten helt och hållet! Den har för h-e ingenting med trafiksäkerheten att göra!

 2. Märkligt vad olika det slår.. bilister längre ner i riket som Hyr så kallade målvaktsbilar där händer det mer sällan att dessa fordon konfiskeras-oskattade och utan försäkring samt givetvis obesiktade, får dom fortsatt vara i trafik. Dom tas knappt i beslag för att täcka parkeringsavgifter. Finns väldigt måna sådana bilar i trafik. Uppe i Norr tar dom ungdomarnas A traktorer. Skicka ner den handlingskraftiga polisen till Tex Malmö så har dom hur mkt arbete som helst med att Beslagta olagliga fordon…

  • Varför skulle de behöva skickas ner till Malmö? Det finns ju så det räcker att beslagta i och omkring Ötå – såväl alltför snabba A-traktorer som diverse vanemässiga rattfyllefordon …

  • Finns fler rishögar till bilar som kör som idioter än vad det finns A traktorer
   Rattfulla fortkörare ge böter till deras föräldrar oxå

   • Rishögar?
    De flesta fortkörare jag ser verkar faktiskt köra överdrivet nya/dyra bilar … fast det kanske beror på var man befinner sig någonstans.

 3. Bra jobbat. Som tidigare har redan nämnt,

  Ge ordentliga böter till dessa barn,så dom lär sig.

 4. Ja det är konstigt att det får finnas A- traktorer, finns nog ingen som bara går 30km/h

 5. varför tar dom inte varje gång dessa A -Traktorer i beslag och konfiskeras ger ordentliga böter åt föräldrarna 20-30000 kr nog tar det skruv när det börjar kosta tillräckligt mycket, samma problem överallt egentligen bara att förbjuda dessa,

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103