fbpx

A-traktor togs i beslag

Klockan 01.00 natten mot lördag beslagtogs en A-traktor i Haparanda.

Polisen uppger att en patrull iakttog att fordonet framfördes snabbare än vad som är föreskrivet (30 kilometer/timmen).

Detta ledde till att föraren av fordonet kontrollerades och rapporterades för olovlig körning. Samt att fordonet togs i beslag för vidare teknisk undersökning.

Enligt polisen ska vårdnadshavare har blivit kontaktad, eftersom föraren är under 18 år.

Transportstyrelsen informerar följande:

”Det är inte tillåtet att manipulera en A-traktor för att fordonet ska gå fortare än 30km/h. Om du kör en A-traktor vars konstruktiva hastighet är ändrad, riskerar du att dömas för olovlig körning med böter och spärrtid på körkortet samt indraget körkortstillstånd. Under vissa förutsättningar kan även dina föräldrar dömas för tillåtande av olovlig körning. Men framför allt utsätter du både dig själv, dina passagerare och andra trafikanter för fara”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

24 kommentarer på “A-traktor togs i beslag

 1. Jag hade EPA som det hette förr i tiden, då skulle det ha varit otänkbart att åka runt på nätterna o leva jävul, då hade föräldrar låst in epan. Sen fick man lov att jobba på helger nånstans för att finansiera bränsle däck mm, i dag får dom flesta ungdomar googla för att veta vad arbete är

 2. Men…glöm inte dessa fina ”epa” förare som visar respekt för andra trafikanter…finns även dessa.
  Men de får tyvärr lida av de andras respektlösa körning.

 3. Äntligen så gör polisen sitt jobb! Bort med dem här Eporna!
  Tur att jag har en till epa som går 30!

  • En EPA får gå hur fort som helst på 2 växlar men endast framföras i 30 km/h

 4. fantastiskt vilken möda polis och myndigheter lägger på detta med epa traktorer, ponera nu att dom skulle kunna agera mot dom barnens föräldrar som far runt på Moped och skjuter andra barn tex….

 5. Jag såg en blå volvo 745 A-traktor drifta vid icano-huset. Hade den varit laglig så hade driftning varit omöjlig.

   • Vrid: Jag filmade driften och killen på avstånd. Motorn spann på höga varvtal.

     • Skogsfinnen: Självklart! Men kanske det ska vara viss begränsning på hjulspinnet? Börjar det lukta gummi och rök uppstod vid däcknivå då kanske däckrotationen är alldeles för brutal.

 6. Happis bor det finns större problem än A traktorer, låt ungdomarna köra EPA o spela lite musik det mår ingen illa av. Ni är bara avis då eran ungdoms tid är förbi ni är bara så patetiska

 7. Stort tack till polisen! Inte nog med att man riskerar att dödas genom att bli överkörd av narkotikapåtända och alkoholpåverkade ungdomar, folk kan inte sova på nätterna och kan inte sköta sitt arbete pga Epa/A-Traktor ungdomarnas skrik, skrän och höga musik som dånar i centrala Haparanda.

  Bort med skiten!

  • Dags för gnällspikar att flytta ut till skogen när man inte klarar av ljud i stan, låt ungdomar vara ungdomar. Vi har alla varit där en gång, det är tur vi har lite liv här i stan i allafall. Dom som ej klarar av det så varsågoda flytta ut till skogen eller köp ordentliga öronproppar så ni kan sova.

   • 🤣
    Det sa jag till min brossa när han gnälde på epor och andra saker om unga.
    Ta och flytta ut i buschen så slipper du dessa problem som är vanligt i en stad med ungdomar 😊

  • Vad ska ungdomar göra om de ej får ha en hobby som a-traktorer o mopeder???
   Sitta framför datorn eller bibliotek 24/7 och bli till en tönt…

   • Kör lagligt, inge fel att sitta på biblan och läsa någons poeter eller googla efter intressanta roliga katt videor eller ifall rusta eller Ikea har någon rea på kuddar

   • Biblioteket var ju en riktigt bra idé. Annars finns det mycket annat man kan göra, utanför trafiken. Vad gjorde vi som är gamla nog att ha varit med på en tid då inte varenda unge fick en epa av sina föräldrar? Jag kan inte minnas att jag saknade fritidsintressen i alla fall.

   • kekkonen: Vi behöver fler töntar med universitetsutbildning. Det är brist på behörig personal i bland annat vården, polisen, etc

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.