fbpx

A-traktorförare bötfälld

Strax innan 01-tiden natten mot söndag stoppade polisen en A-traktor i Haparanda för kontroll.

Det visade sig att det i fordonet fanns fler personer än vad som är tillåtet. Enligt lag får det sitta endast en passagerare per plats.

Föraren, en tonåring, får därmed penningböter på grund av otillåtet antal passagerare.

Från och med den 31 augusti 2023 gäller skärpta krav för A-traktorer. De ändringar i trafikförordningen som regeringen beslutade om innebär att:

• passagerare ska färdas på en plats som är avsedd för passagerare,
• det får sitta endast en passagerare per sådan plats,
• den som färdas i en A-traktor ska använda bälte, och
• högsta tillåtna hastighet är 30 kilometer i timmen

Regeln om maxhastighet kompletterar den fordonsregel som redan fanns, om att en A-traktor inte får vara konstruerad för att kunna köra i mer än 30 kilometer i timmen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “A-traktorförare bötfälld

 1. A – traktorer verkar verkligen vara Haparandas o Övertorneås största samhällsproblem så mycket det skrivs om det. Sluta gnäll o var glad att det finns ungdomar kvar i era byar.

 2. Skrota denna skräpkultur helt och hållet! Supande och knarkande ungdomar, buller, dunkande musik, kör som galningar,… ingen som helst respekt emot andra människor, nä fy fan – bort med skiten!

 3. polisen kunde komma till övertorneå och titta här är det sällan mindre än 3st i en A-traktor ibland tänker man hur fan får dom plats

 4. Ge även passageraren böter.
  Han kanske inte vill fresta föraren nästa gång han vill ha skjuts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.