fbpx

A-traktorförare fick böta

HAPARANDA: Under måndagen blev en A-traktorförare i Haparanda bötfälld.

Det var vid 14.30 som en polispatrull stoppade och kontrollerade en A-traktor, visade sig ha en otillåten solfilm.

Och därmed utfärdades en ordningsbot .

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “A-traktorförare fick böta

 1. Seymor Butts & Jossa: Ni tog orden ur min mun. Men i lättkränkta Sverige där är det samhällets fel att barnen satt dit solfilmen och att det är fel att bötfälla dem. För att inte tala om föräldrarna som inte får kontrollera dessa fordon för då kanske barnen blir kränkta

 2. Kanske vore på sin plats med lite föräldrakontroll av A-traktorn innan dom ”stackars” barnen far ut och kör och blir bötfällda.
  Alltid lätt att skylla på andra när det egentligen är det egna ansvaret och omdömet som brister.

 3. Har poliserna verkligen inget annat att göra, kontrollera och bötfälla för solfilm.

 4. Kontrollera personbilar som har tonade rutor samt är avställda och har körförbud.Registreringsskylt fram på personbil behöver man tydligen inte ha i Haparanda. Parkera exakt var man vill?Polis har mycket jobb att göra eller det är lättare att blunda.

 5. sila mygg§…..: Har ungdomen råd att köra A-traktor bör ungdomen ha råd att betala boten. Om inte ungdomen har råd att betala boten borde ungdomen inte satt dit solfilmen eller öht kört A-traktorn. Punkt.

 6. Nyhetsvärdet i detta är väl att polisen har väldigt lite att göra i dessa coronatider.

 7. Polisen borde i detta fallet beordrat traktorägaren att ta bort solfilmen om han hade för avsikt att fortsätta färden, inte bötfälla en ungdom som inte har medel att betala föreläggandet, poliserna borde kliva ut ur sina fordon och patrullera på torget och bötfälla alla som parkerar på olika vägar som är skyltade med 2 tim parkering och kräva en tidsangivelse för när fordonet parkerats, när man sedan ändå är i farten så kan man bötfälla alla välmenta bilister som parkerar på fel sida, och även parkeringar som sker på trottroarerna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.