fbpx

A-traktorförare fick böta

HAPARANDA: Under måndagen blev en A-traktorförare i Haparanda bötfälld.

Det var vid 14.30 som en polispatrull stoppade och kontrollerade en A-traktor, visade sig ha en otillåten solfilm.

Och därmed utfärdades en ordningsbot .

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “A-traktorförare fick böta

 1. Seymor Butts & Jossa: Ni tog orden ur min mun. Men i lättkränkta Sverige där är det samhällets fel att barnen satt dit solfilmen och att det är fel att bötfälla dem. För att inte tala om föräldrarna som inte får kontrollera dessa fordon för då kanske barnen blir kränkta

 2. Kanske vore på sin plats med lite föräldrakontroll av A-traktorn innan dom ”stackars” barnen far ut och kör och blir bötfällda.
  Alltid lätt att skylla på andra när det egentligen är det egna ansvaret och omdömet som brister.

 3. Har poliserna verkligen inget annat att göra, kontrollera och bötfälla för solfilm.

 4. Kontrollera personbilar som har tonade rutor samt är avställda och har körförbud.Registreringsskylt fram på personbil behöver man tydligen inte ha i Haparanda. Parkera exakt var man vill?Polis har mycket jobb att göra eller det är lättare att blunda.

 5. sila mygg§…..: Har ungdomen råd att köra A-traktor bör ungdomen ha råd att betala boten. Om inte ungdomen har råd att betala boten borde ungdomen inte satt dit solfilmen eller öht kört A-traktorn. Punkt.

 6. Nyhetsvärdet i detta är väl att polisen har väldigt lite att göra i dessa coronatider.

 7. Polisen borde i detta fallet beordrat traktorägaren att ta bort solfilmen om han hade för avsikt att fortsätta färden, inte bötfälla en ungdom som inte har medel att betala föreläggandet, poliserna borde kliva ut ur sina fordon och patrullera på torget och bötfälla alla som parkerar på olika vägar som är skyltade med 2 tim parkering och kräva en tidsangivelse för när fordonet parkerats, när man sedan ändå är i farten så kan man bötfälla alla välmenta bilister som parkerar på fel sida, och även parkeringar som sker på trottroarerna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka