fbpx

Uppdaterad: Aktuellt covid-19 läge i länet

Igår och idag har sammanlagt 149 personer bekräftats smittade med covid-19 i Norrbottens län. 92 personer igår samt 57 idag. 

Antalet patienter i behov av sjukhusvård har minskat en aning och just nu är antalet inlagda på länets sjukhus 38. Fem patienter får intensivvård. Under vecka två  testades 4.563 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 638 av dessa, 14 procent, testades positivt för covid-19. Förra veckan har 469 antikroppstest analyserats. 132 personer har visat sig ha antikroppar, det motsvarar 28,1 procent.

Till och med den 17 januari har 3.770 personer påbörjat sin vaccination mot covid-19, enligt den senaste uppdateringen från Region Norrbotten.

Uppdatering

Ytterligare fyra dödsfall med bekräftad covid-19 har inträffat i Norrbotten. Nu har totalt 155 personer i länet avlidit med covid-19.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Uppdaterad: Aktuellt covid-19 läge i länet

 1. Denna smitta kommer vi aldrig bli av med då patienter på sunderby sjukhus hamnar på delad sal INNAN COVID TEST är taget. En av ggr hade patienten covid. Och den andra inte.
  Men vad händer då det ligger en riktig riskpatient inne.
  Testet dom gör tar ju 5 timmar iaf till svar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka