fbpx

Uppdaterad: Aktuellt covid-19 läge i länet

Igår och idag har sammanlagt 149 personer bekräftats smittade med covid-19 i Norrbottens län. 92 personer igår samt 57 idag. 

Antalet patienter i behov av sjukhusvård har minskat en aning och just nu är antalet inlagda på länets sjukhus 38. Fem patienter får intensivvård. Under vecka två  testades 4.563 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 638 av dessa, 14 procent, testades positivt för covid-19. Förra veckan har 469 antikroppstest analyserats. 132 personer har visat sig ha antikroppar, det motsvarar 28,1 procent.

Till och med den 17 januari har 3.770 personer påbörjat sin vaccination mot covid-19, enligt den senaste uppdateringen från Region Norrbotten.

Uppdatering

Ytterligare fyra dödsfall med bekräftad covid-19 har inträffat i Norrbotten. Nu har totalt 155 personer i länet avlidit med covid-19.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Uppdaterad: Aktuellt covid-19 läge i länet

 1. Denna smitta kommer vi aldrig bli av med då patienter på sunderby sjukhus hamnar på delad sal INNAN COVID TEST är taget. En av ggr hade patienten covid. Och den andra inte.
  Men vad händer då det ligger en riktig riskpatient inne.
  Testet dom gör tar ju 5 timmar iaf till svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.