fbpx

Äldre man körde moped utan körkort

Strax efter klockan 10.30 stoppar och kontrollerar polisen en moped i Haparanda. Det var när föraren en man i kring 65 år körde in på en parkering i stadens centrum som polisen gjorde en kontroll. Mannen visade sig sakna behörighet att köra mopeden. Eftersom körkort saknades upprättades en anmälan om olovlig körning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Äldre man körde moped utan körkort

 1. Regeringens satsning på Polisen visar nu resultat. Enbart nu i juli tillkommer 800 nya poliser i Sverige! Bara i Ötå blir det 2 nya tjänster. Höstens polis utbildningar är fullsatta. Vad klagar borgarna över??

  • Undrar om det innebär att de kommer börja hålla stationen öppen mer än några timmar en dag i veckan?

 2. Det finns väl större kriminella i Hap
  Än en gubbe som kört moppe

  • Det innebär inte att man ska låta småkriminella gubbar få ha lekstuga… alla är lika inför lagen.

 3. ”När man åker på en asfaltsväg i natten,
  mil efter mil och man deltar i ett ändlöst
  race mot tiden, fast det vet man inte om.

  Och motorn viskar melodier i mitt öra.
  Man åker fort, man åker rakt, alltid på väg.”

 4. Bra jobbat polisen… gubben kanske tänker till en eller två gånger innan han bestämmer sig för att bryta emot svensk lag.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.