fbpx

Äldre man körde moped utan körkort

Strax efter klockan 10.30 stoppar och kontrollerar polisen en moped i Haparanda. Det var när föraren en man i kring 65 år körde in på en parkering i stadens centrum som polisen gjorde en kontroll. Mannen visade sig sakna behörighet att köra mopeden. Eftersom körkort saknades upprättades en anmälan om olovlig körning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Äldre man körde moped utan körkort

 1. Regeringens satsning på Polisen visar nu resultat. Enbart nu i juli tillkommer 800 nya poliser i Sverige! Bara i Ötå blir det 2 nya tjänster. Höstens polis utbildningar är fullsatta. Vad klagar borgarna över??

  • Undrar om det innebär att de kommer börja hålla stationen öppen mer än några timmar en dag i veckan?

 2. Det finns väl större kriminella i Hap
  Än en gubbe som kört moppe

  • Det innebär inte att man ska låta småkriminella gubbar få ha lekstuga… alla är lika inför lagen.

 3. ”När man åker på en asfaltsväg i natten,
  mil efter mil och man deltar i ett ändlöst
  race mot tiden, fast det vet man inte om.

  Och motorn viskar melodier i mitt öra.
  Man åker fort, man åker rakt, alltid på väg.”

 4. Bra jobbat polisen… gubben kanske tänker till en eller två gånger innan han bestämmer sig för att bryta emot svensk lag.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka