fbpx

Älg gick genom isen – avlivades

TÄRENDÖ: Under lördag eftermiddag, klockan 15.36, fick polisen in ett larm om en älg och en hund i vattnet i Tärendöälv, en bit från Anttis mot Tärendöhållet.

SOS kopplade en jägare till polisen med en förfrågan om att få avliva älgen. Polisen kopplade vidare till Räddningstjänsten i Pajala och frågade om de kunde avgöra om det var möjligt att rädda älgen.

Berndt Holmström är räddningsledare på Räddningstjänsten:

– Vi kunde hämta hunden som fanns på isen intill älgen som fanns i vattnet. Det var långt från land och med förrädisk is bedömde vi att det var förenat med för stora risker att försöka rädda älgen.

– Vi kunde inte hjälpa den och en jägare blev tvungen att avliva älgen, uppger Berndt Holmström.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Älg gick genom isen – avlivades

  1. ”ilskna hund”? Har du någonsin hört talas om löshundsjakt på älg? Tyvärr så är det ju svårt för ägaren styra vart älgen väljer att springa.. Sen kan jag hålla med om att det är dåligt att jägaren inte tränat inkallning med sin hund så han/hon kunnat kalla in den från isen. Tror dock inte älgen kunnat ta sig upp även om inte hunden var där.

  2. Oansvarigt av hundägaren som lät sin ilskna hund springa lös. Hunden jagade älgen ut på den tunna isen och älgen gick igenom. Älgen försökte ta sig upp men hundägaren lät hunden vara fortsatt lös och som fortsatte försöka attackera älgen. Älgen kunde inte ta sig upp pga av hunden. Ägaren till hunden tog inte sitt hundägaransvar och kalla in och koppla sin hund.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF