fbpx

Pelloaffären: SJVP lämnar alliansen

ÖVERTORNEÅ: Alliansen i Övertorneå bestående av C, KD, ÖFA och V fortsätter, dock utan Sjukvårdspartiet som har valt att lämna samverkan med alliansen, beslutades på söndagskvällens alliansmöte. 

– Vi respekterar deras beslut. Alliansen kommer att fortsätta arbeta för kommunens utveckling. Övertorneå har stora utmaningar som kräver vårt engagemang och vi backar inte inför detta viktiga arbete.

– Det handlar om att vända kommunens befolkningsutveckling, arbeta med byutveckling, skolan och äldreomsorgen m.m. Alliansen i Övertorneå kommer att fortsätta arbetet utifrån det förtroende som vi har fått av våra väljare, meddelar partierna alliansen, i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

19 kommentarer på “Pelloaffären: SJVP lämnar alliansen

 1. Boby. Jag har läst handlingarna och jag är företagare sedan många år.
  Jag har även sett och hört hur politikerna beter sig när någon inte lyder. Ingen vacker syn. Är det såna ledare folket vill ha 2020? Tror det är dags för nytt blod både i politiken och bland vissa i kommunhuset.

 2. Av ditt inlägg tyder det på att du inte är ngn riktig företagare. Sätt dig in i handlingarna som finns tillgängliga innan du spyr galla över personer inblandade i ärendet. I övrigt läs mitt tidigare inlägg så du kommer in i matchen. Läs även dagens inlägg i HB:s fria ord så kommer du kanske till bättre insikt.

 3. Så Boby tycker det är rätt och riktigt att ett kommunalråd och hans kusse trampar på tjänstemän med utbildning i ärendet? Säger mer om dig Boby. Hoppas vid Gud att du inte har så mycket att säga till om i denna kommun för då ligger vi riktigt risigt till. Om vi ska ha, som du anser, kompisavtal som du anser vara rakryggat och civilkurage som riktlinje. Eller vad är det du menar med att Mörtberg och Roland är såna hjältar i dina ögon? Förklara gärna.

 4. ”Ett oppositionspartis nedgång börjar när det blir opposition inom oppositionen” ( Maurice Faure)

 5. Vad har det med saken att gör vad pannan kostat AL? AL har get ett pris till kommunen för pannan och kommunen har beslutat sig för att köpa den och spara 270 tusen i löpande kostnader per år. Heja RK & TM för ert kurage och ta tag i saken då inte tjänstemännen klarat av det utan författar skrivelse i ärendet och nekar till allt och även anlitar jurist till att författa skrivelse om det till AL. Mycket märkligt agerande, visar bara tydligt på kompetensen på Tekniska i Ötå.

 6. Omoget agerande. Liten detalj?!? Att ett kommunalråd tillsammans med en annan politiker går bakom ryggen på sina partier, skiter i tjänstemännen och lånar pengar för eget bruk är ingen liten detalj. Det kan vara olagligt och bryter mot partiets stadgar. Så helt riktigt av sjvp att sätta ner foten och av Bente att ta strid mot herrarna som tror sig ha makten att göra som de vill och för sin egen skull.

 7. Korruptionen i Övertorneå har alltid varit omfattande inom förvaltningen och kommunfullmäktige. Jag själv nekades anställning hos kommunen på 80-talet pga av fel partibok.

 8. Vad har sjvp egentligen för agenda när de lämnar alliansen. Själv säger Lampinen mfl att beslutet i sig är bra, men att frågan inte behandlats tillräckligt på alliansmötet…
  Avgår sjvp för ett sådan liten detalj så är man inte mogen att sitta i styrande ställning.

 9. Förvaltningsrätten stoppar nu beslutet att köpa värmeanläggningen i Pello. Orsaken anges till att ”Det finns en jävsituation som behöver utredas vidare.”
  Det handlar om AL:s lån till TM:s bolag till mycket låg ränta som fått Förvaltningsrätten att stoppa beslutet. Det verkar som att de från S och SjvP som anmält beslutet har rätt.
  Få se vad det slutgiltiga beslutet blir.

 10. Förvånar mig mest över att kvinnorna i Alliansen låter detta fortgå. Är nämndsplatser viktigare än laglighet med kommunens skattepengar? Kom ihåg att ni är medskyldiga till allt detta då ni inte stoppar Mörtberg.

 11. Oavsett vem som suttit vid makten i Övertorneå, så har det klankats på politikerna och deras beslut på ett eller annat sätt. Så har det alltid varit och så kommer det förbli antagligen. Och de som ropar högst hörs bäst och som tror sig ha lösningar på allt.

  Vi väntar och ser vad detta leder till. Vem som får rätt och vem som får fel. Inget är ännu klart i denna soppa, den kokar fortfarande. Skyll inte på någon innan ni vet hur allt gått till. Ord står mot ord som i alla tvister.

 12. Jättebra att sjvp drar sig ur alliansen och att s vågar ifrågasätta sina egna. Anställda har blivit illa behandlade de senaste åren. Duktiga personer har tvingats sluta och ersatts av vänner och ja-sägare. Detta har lett till att vi har en skola i turbulens, befolkningsutvecklingen går neråt och viktig kompetens har försvunnit. Sedan kan man ju undra hur anställningarna går till när man hör på byn vem som ska få tjänster som ligger ute INNAN ansökningstiden ens gått ut? Nä, nu hoppas vi att resterande partier drar sig ur alliansen och visar lite ryggrad ni med.

 13. Några av sjukvårdspartiets medlemmar har tidigare tillhört andra politiska partier. En del har tydligen bytt flera ggr? Men alla dem som bytt har nångång varit med i Socialdemokraterna.
  Varför? Min åsikt är att det varit interna stridigheter inom S sen lång tid tillbaka. S är uppdelat i två grupper. En grupp som motsätter sig allt när dom är i opposition. Andra gruppen är mer öppna för diskussioner och och kan föra samtal med alliansen som kan leda till nåt bra. Tillsammans måste vi vara starka i en liten kommun som vi är.

 14. All heder åt SjvP och de i S som äntligen sätter stopp för dessa två. De har kört fulspel hela tiden. De har aldrig brytt sig om allianspartierna, inte ens det egna partiets beslut har RK brytt sig om.
  Redan innan valet 2018 avslöjade HB deras plan att stjäla valet och dela på makten. ”Jag tar två år som kommunalråd, och så tar du två år.” Allt för att få makt, pengar och fin pension. Tänk så många kompetenta och duktiga personer som flytt kommunen pga detta agerande. Nu senast tekniske chefen, som har agerat helt rätt och visat civilkurage.

 15. Det var det bästa som hänt i Övertorneå kommun, ni gjorde det bra sjukvårdspartiet som stod för det ni sa så ska det vara rätt ska vara rätt hoppas andra gör likadant, kom ihåg vad ni gått till val med!!

 16. Alltså Alliansen. Ni menar inte på riktigt att ni godkänner allt detta. Hur har Mörtberg köpt er? Sjukvårdspartiet räddade just sitt rykte, det kan man inte säga om resten av er.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN