fbpx

Ändrar busstider efter synpunkter

Länstrafiken i Norrbotten gör anpassningar i tidtabellen som berör linje 11 Haparanda-Kalix-Råneå-Luleå.

Enligt Länstrafiken har resenärer reagerat på aviserade tidtabellsförändringar.

– Vi har sett över hur vi kan förbättra avgångstiderna så att det passar bättre för dem som pendlar till och från arbete och studier, säger Malin Fältmark, trafikchef vid Länstrafiken i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Beslutet motiverades av ekonomiska skäl, samtidigt som man ansåg att antalet turer kunde minskas när persontrafik på tåg mellan Haparanda och Luleå startade. Dock inkom synpunkter då alla resenärer inte har möjlighet att ta tåget.

Därför fattade den politiska ledningen beslut om att ”tillgodose Länstrafikens ekonomiska behov för att justera avgångstiderna på eftermiddagen och bättre kunna täcka upp luckor som fanns”.

– I den nya tidtabellen fick vi tre turer i nästan samma tidsläge på eftermiddagen från Luleå. Nu sprider vi ut turerna under eftermiddagen för att förhoppningsvis möjliggöra för fler att arbets- och studiependla, säger Malin Fältmark.

De nya anpassningarna som gäller från och med måndagen den 12 december är följande:
• Avgång 16.30 från Luleå senareläggs till 17.10.
• Avgång 17.05 från Haparanda tidigareläggs till 15.10, och avgår från Kalix 16.10.
• Avgång 19.30 från Haparanda senareläggs till 20.00.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.