fbpx

Anmärkning på vattnet

Kommunen kontrollerar regelbundet vattnet vid kommunens vattenverk, på ledningsnätet och ute hos abonnenter. Vattnet i Nikkala fick en anmärkning efter en provtagning förra veckan.

Prov visar att vattnet i Nikkala är tjänligt men provet fick ändå en anmärkning på grund av mikrosvamp. Däremot är anmärkningen inte något som har inverkan på dricksvattnet som kan användas som vanligt. Mikrosvamp kan ge avvikelser gällande vattnets lukt och smak. Haparanda stad uppger på sin hemsida att de åtgärder som nu vidtas är omprov och utredning om vad som kan ha orsakat anmärkningen och fortsätter med provtagning en gång i veckan. Under senvåren genomförs en utökad luftvattenspolning av delar i Nikkala- och västra Nikkalas ledningsnät. Luftvattenspolningen genomförs för att avlägsna sediment, slam och lösa partiklar i vattenledningsrören.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Anmärkning på vattnet

 1. Dem ljuger som alla andra. Även boende i stan lider av spya och diarré! Men mörkas som vanligt…

 2. Tjänligt och tjänligt…..förklarar ju varför man hade konstant rännskit förra veckan….
  När får vi drabbade ersättning? 1000tals kronor har man fått lägga ner på att köpa vatten från butiker. Detta har pågått nog länge nu, men räkningarna från kommunen trillar kontinuerligt ändå…. 2022 är vi nu i men klart och friskt vatten är tydligen en omöjlighet.

  • Tycke du ska ta och söka jobb på vattenverket och fixa detta du som kan!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.