fbpx

Anmärkning på vattnet

Kommunen kontrollerar regelbundet vattnet vid kommunens vattenverk, på ledningsnätet och ute hos abonnenter. Vattnet i Nikkala fick en anmärkning efter en provtagning förra veckan.

Prov visar att vattnet i Nikkala är tjänligt men provet fick ändå en anmärkning på grund av mikrosvamp. Däremot är anmärkningen inte något som har inverkan på dricksvattnet som kan användas som vanligt. Mikrosvamp kan ge avvikelser gällande vattnets lukt och smak. Haparanda stad uppger på sin hemsida att de åtgärder som nu vidtas är omprov och utredning om vad som kan ha orsakat anmärkningen och fortsätter med provtagning en gång i veckan. Under senvåren genomförs en utökad luftvattenspolning av delar i Nikkala- och västra Nikkalas ledningsnät. Luftvattenspolningen genomförs för att avlägsna sediment, slam och lösa partiklar i vattenledningsrören.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Anmärkning på vattnet

 1. Dem ljuger som alla andra. Även boende i stan lider av spya och diarré! Men mörkas som vanligt…

 2. Tjänligt och tjänligt…..förklarar ju varför man hade konstant rännskit förra veckan….
  När får vi drabbade ersättning? 1000tals kronor har man fått lägga ner på att köpa vatten från butiker. Detta har pågått nog länge nu, men räkningarna från kommunen trillar kontinuerligt ändå…. 2022 är vi nu i men klart och friskt vatten är tydligen en omöjlighet.

  • Tycke du ska ta och söka jobb på vattenverket och fixa detta du som kan!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.