fbpx

Ännu ett ”farligt föremål” hittat

Under måndagens eftermiddag hittades ytterligare ett misstänkt farligt föremål vid Resursverkstan i Haparanda.

Det var under måndagens morgon som personal upptäckte utanför byggnaden ett misstänkt föremål, som visade sig vara sprängmedel.

Polisens förundersökningsledare Terese Linde uppgav för Haparandabladet att det hade hittats totalt sex dynamitgubbar, fyra som var fast på dörrhandtag och två som var inslängda via ett mellanrum under portarna till en lagerhall.

Dynamiten uppgavs vara ”i gott skick”, då de saknade nitroglycerin och tändhattar, och kunde därmed inte smälla.

Senare under dagen hittades alltså ännu ett föremål, som en polispatrull omhändertog.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Ännu ett ”farligt föremål” hittat

 1. Polisen bör få tillstånd att sätta upp kameror runt i Haparanda. Även om man inte kan se en maskerad person, kan man följa densamma och under ”flyktvägen” säkerligen säkra spår. Kamerorna kan för att minska intrånget i integriteten först aktiveras kvällstid och slås av tidigt på morgonen. Andra möjligheter är att notoriska förbrytare dels får ett chip inopererat i sig, dels tvingas bära fotboja. Då ökar möjligheten att övervaka och förhindra/minska återfallen i nya brott. Det tredje är att lagstadga om en ny straffskala, där straffet för varje nytt brott fem, sedan tio och slutligen femtonfaldigas i tid för varje nytt brott denne begår och döms för.

 2. Haparanda liknar mer och mer Stockholms-, Göteborgs- och Malmös utsatta områden.

 3. Äh, inget att vara rädd för, låtsasfolket har varit i farten, antingen har man sett för mycket film eller så har man för mycket fritid, f*n åk och jobba, skriv ner på CV:et om era låtsaslekar ni lekt, är väl lika.

 4. Var är haparanda på väg? Bomb i garaget i marielund och skottlossning i marielund. Och nu dynamit på jobbet för många på resursverkstaden.

 5. Men alltså vad håller folk på med i Haparanda?
  Vad är vitsen med allt detta?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka