fbpx

Anser att rådande restriktioner räcker

Enligt smittskyddsläkaren Anders Nystedt behövs det inga fler restriktioner i kampen mot covid-19. Det gäller bara att följa de som redan finns.

Under tisdagens digitala pressträff med Region Norrbotten uppgav Nystedt att många ropar efter nya restriktioner. Men i den smittspårning som regionen gör framkommer det att befintliga restriktionerna inte alltid följs.

För att undvika smittspridning betonade han återigen vikten av att inte gå till jobbet om du har symtom, ställa in fysiska möten, jobba hemifrån om det går, inte gå in hela familjen när ni ska handla mat, och inte samåka i nuläget eftersom det är svårt att hålla avstånd i bil.

– Blir du bjuden till fester, konferenser eller annat – tacka nej och säg till den som ordnar tillställningen att ställa in. Det handlar om att ta ansvar, var Nystedts budskap.

Vidare är Region Norrbottens inställning att munskydd ska användas av alla över 16 år i situationer där trängsel absolut inte kan undvikas. Det gäller dock att munskydden används rätt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.