fbpx

Anser att rådande restriktioner räcker

Enligt smittskyddsläkaren Anders Nystedt behövs det inga fler restriktioner i kampen mot covid-19. Det gäller bara att följa de som redan finns.

Under tisdagens digitala pressträff med Region Norrbotten uppgav Nystedt att många ropar efter nya restriktioner. Men i den smittspårning som regionen gör framkommer det att befintliga restriktionerna inte alltid följs.

För att undvika smittspridning betonade han återigen vikten av att inte gå till jobbet om du har symtom, ställa in fysiska möten, jobba hemifrån om det går, inte gå in hela familjen när ni ska handla mat, och inte samåka i nuläget eftersom det är svårt att hålla avstånd i bil.

– Blir du bjuden till fester, konferenser eller annat – tacka nej och säg till den som ordnar tillställningen att ställa in. Det handlar om att ta ansvar, var Nystedts budskap.

Vidare är Region Norrbottens inställning att munskydd ska användas av alla över 16 år i situationer där trängsel absolut inte kan undvikas. Det gäller dock att munskydden används rätt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN