fbpx

Ansträngt läge på Sunderby sjukhus

Vårdplatsläget i Sunderbyn uppges vara mycket ansträngt i nuläget.

Enligt ett pressmeddelande från Region Norrbotten ligger flera patienter kvar på akutmottagningen då inga lediga vårdplatser finns.

– Vi har inte tillräckligt många bemannade vårdplatser på sjukhuset. Det innebär att patienter tvingas vara kvar på akuten, samtidigt som inflödet av människor fortsätter. Läget är riktigt besvärligt och har lett till långa väntetider, säger Mattias Josefsson, verksamhetschef för länets akutmottagningar och IVAK-enheter.

Det sker en tydlig prioritering på akutmottagningen, där sjukast går först. Region Norrbotten uppmanar personer med lindriga besvär att i stället kontakta 1177 eller sin hälsocentral innan de beger sig till sjukhuset.

Sjukhusets budskap är att personer med allvarliga, akuta skador eller åkommor däremot inte ska tveka att åka till akutmottagningen eller ringa 112.

Förutom långa väntetider och obehag för patienterna påverkas arbetsmiljön negativt för de anställda på akutmottagningen.

1177 erbjuder sjukvårdsråd och stöd dygnet runt under årets alla dagar. 1177 finns på webben, www.1177.se, och nås även via telefonnummer 1177. Vardagar kan man även vända sig till sin hälsocentral eller jourcentral.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Ansträngt läge på Sunderby sjukhus

  1. varför finns denna brist i regionerna på läkare, sjuksköterskor, undersköterskor? de utbildas fler av alla kategorier som tidigare år. det är fakta. men var finns personalen då? regionerna saknar dessa personal. de är också fakta, varför finns dom inte i regionerna då? jo för att alla dessa privata kvartalskapitalister ser att det är en affär att lura oss regioner och kommuner på våra skattemedel. fast moderaterna och främst centern med deras liberala politik tycker de är bra. allt som är bra för oss skattebetalare så vill högern privatisera. se på bla LKAB så det är bara en tidsfråga innan högern säljer ut företaget på börsen till nån kvartalskapitalit. de är bara en tidsfråga.. tro mig. vi gruvisar ska vi då börja med en stor generalstreijk som stör hela högerni sina grundvalar, jag är med! är du?

  2. varför dessa problem med bemanningen i vården? före högerpartierna införde den s.k. frihetsreformen var de inga problem med bemanningen. varför efter frihetsreformen där alla skulle kunna välja bla vårdcentral. jo för det är ingen brist på läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor men dom finns på fel ”ställen” hos privataföretag eller hos dessa bemanningsföretag. varför säger ingen fakta att de är som det är? och varför är personalen hos dessa privata eller bemanningsföretagen? jo för att dom betalar högre löner bla. och vem är det som betalar dessa högre löner? jo vi skattebetalare till företag som har sitt säte i tex canjangöarna där dom inte beralar nån skatt, det enda är att förbjuda dessa privata och bemanningsföretag att existera. det är enda lösningen med ett vänsterstyre i landet. så rösta rätt i valet 2026.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN