fbpx

Antalet covid-19-patienter ökar i Norrbotten

Under några veckor såg det ut som att covid-19 smittan var över i länet, men nu ökar fallen igen.

Vecka efter veckan har Region Norrbotten presenterat positiva siffror med högst en handfull smittade  totalt i hela Norrbotten, samt endast en eller ett par patienter som vårdas på sjukhus.

Men fredagens data (24 september) visar att smittan håller på att öka igen, då 21 ytterligare personer bekräftats vara smittade i länet. Och då sex personer med covid-19 vårdas på sjukhus i Norrbotten varav två vårdas på C-IVA.

Vidar har antalet avlidna med covid-19 ökat till 281 personer sedan coronautbrottets början.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Antalet covid-19-patienter ökar i Norrbotten

  1. Skriv Pajala så slipper man fundera 50% av fallen befolkning 3000 personer. Skulle Luleå ha samma spridning skulle det bli närmare 300 fall hela regionen 250 000 personer då hamnar man på flera tusen fall närmare 4000 fall läser man rubriken börjar folk ock kasta sig i diket när man ser en tornedaling.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.