fbpx

Ärades med Byggnadsvårdspris

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Pia Hulkoff och vice ordförande Johan Isaksson flankerar pristagarna Vigert Haapasaari, Sakarigården samt Tarja och Per-Olof Kinnunen från Taavolagården. Foto: Haparanda stad
Vigert Haapasaari, Sakarigården samt Tarja och Per-Olof Kinnunen, Taavolagården, flankeras av nämndens ordf  och vice ordf Pia Hulkoff respektive Johan Isaksson. Foto: Haparanda stad.

HAPARANDA: Taavolagården och Sakarigården i Haparanda kommun har prisats.

Det är samhällsbyggnadsnämnden som har delat ut Byggnadsvårdspriset 2018 till dessa två kulturgårdar med ägare.

Taavolagårdens ägare, Per-Olof Kinnunen och Tarja Kinnunen, fick priset för deras ”målmedvetna arbete att kring en historisk gårds- och byggnadsmiljö skapa en mötesplats på landsbygden. Taavolagården har utvecklats till ett besöksmål och en ambassadör för kommunbefolkningen och långväga gäster”.

Sakarigården, som ägs av Karungi byaforum, fick priset för många människors engagerade arbete med att visa sin orts och en av sina verkligt spännande karaktärsbyggnaders historia. Sakarigårdens potential för att locka besökare till Karungi har vuxit i takt med att renoveringen har fortskridit och ett besök är fyllt av historiens vingslag.

Kinnunen fick, förutom dipolom, en middag för två i valfri restaurang inom kommunen.
Sakarigårdens pris, 2.000 kronor, ”kan användas till en samling för de som arbetar med Kooperativet Karungi byaforum ekonomisk förening”.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Ärades med Byggnadsvårdspris

  1. hahha.. så du tog bort mitt inlägg varför? ok vänner emellan. jag förstår.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.