fbpx

Ärades med Byggnadsvårdspris

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Pia Hulkoff och vice ordförande Johan Isaksson flankerar pristagarna Vigert Haapasaari, Sakarigården samt Tarja och Per-Olof Kinnunen från Taavolagården. Foto: Haparanda stad
Vigert Haapasaari, Sakarigården samt Tarja och Per-Olof Kinnunen, Taavolagården, flankeras av nämndens ordf  och vice ordf Pia Hulkoff respektive Johan Isaksson. Foto: Haparanda stad.

HAPARANDA: Taavolagården och Sakarigården i Haparanda kommun har prisats.

Det är samhällsbyggnadsnämnden som har delat ut Byggnadsvårdspriset 2018 till dessa två kulturgårdar med ägare.

Taavolagårdens ägare, Per-Olof Kinnunen och Tarja Kinnunen, fick priset för deras ”målmedvetna arbete att kring en historisk gårds- och byggnadsmiljö skapa en mötesplats på landsbygden. Taavolagården har utvecklats till ett besöksmål och en ambassadör för kommunbefolkningen och långväga gäster”.

Sakarigården, som ägs av Karungi byaforum, fick priset för många människors engagerade arbete med att visa sin orts och en av sina verkligt spännande karaktärsbyggnaders historia. Sakarigårdens potential för att locka besökare till Karungi har vuxit i takt med att renoveringen har fortskridit och ett besök är fyllt av historiens vingslag.

Kinnunen fick, förutom dipolom, en middag för två i valfri restaurang inom kommunen.
Sakarigårdens pris, 2.000 kronor, ”kan användas till en samling för de som arbetar med Kooperativet Karungi byaforum ekonomisk förening”.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Ärades med Byggnadsvårdspris

  1. hahha.. så du tog bort mitt inlägg varför? ok vänner emellan. jag förstår.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.