fbpx

Arbetet efter it-attacken i Kalix går framåt

Under tisdagen kunde Kalix kommun åter köra igång hemsidan efter it-attacken.

Det var natten mot den 16 december som stora delar av kommunens it-system slogs ut, vilket har inneburit omfattande driftstörningar.

Tolv dagar senare, alltså den 28 december, meddelade kommunen på hemsidan att de är tillbaka efter en grundlig genomgång av webbservern.

Enligt en uppdaterad den 29 december är nu delar av socialförvaltningens system åter igång medan arbetet med att få igång fler verksamhetssystem fortsätter. ”Även arbetet med att uppgradera kommunens datorer fortsätter enligt plan”.

Kommundirektören Maria Henriksson uppgav under onsdagen för P4 Norrbotten att 80 procent av datorservrarna är återställda.

– Det som verkligen är ett problem är att vi inte har igång ekonomi- och personalsystemet ännu, utan vi har fått ett datum att det ska vara klart på måndag den tredje, säger hon till radion.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.